• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osnovne troškove ne pokrivaju ni dve plate

Prosečna četvoročlana porodica sa dva zaposlena i dva izdržavana člana sa tolikim primanjima ne može da podmiri ni najosnovnije životne troškove, pokazuje istraživanje koje je uradio „Blic“.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, prosečna neto zarada za jul u Srbiji iznosila je 32.553 dinara.

Prema istraživanju koje je uradio „Blic“, prosečna četvoročlana porodica sa dva zaposlena i dva izdržavana člana sa tolikim primanjima ne može da podmiri ni najosnovnije životne troškove.

„Blicovo“ istraživanje pokazuje da je u septembru ove godine za najosnovnije životne troškove prosečnoj četvoročlanoj porodici potrebno 79.836,15 dinara, dok dve prosečne plate ukupno iznose 65.106 dinara.

Ovim istraživanjem nisu bili obuhvaćeni zimnica i opremanje đaka za školu. Interesantno je dodati da je ovo prvi put da je iznos korpe manji u odnosu na vrednosti potrošačkih korpi iz prethodna dva kvartala.

Naime, u odnosu na jun kada je „Blic“ uradio slično istraživanje, cena potrošačke korpe u septembru manja je za 1.770,85, a u odnosu na mart ove godine cena potrošačke korpe manja je za 873,85 dinara.

Ovakvoj slici doprineo je pad cena pojedinih proizvoda.

Osim uobičajeno nižih cena voća i povrća za ovo doba godine, pojeftinili su i ulje, brašno, makaroni, mast, beli sir, jaja, kafa, začin, majonez, viršle, kisela voda i čokolada.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image