• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PTT zaradila 5,7 miliona evra za šest meseci

Javno preduzeće PTT Srbije objavilo je da je u prvoj polovini ove godine imalo profit od 540 miliona dinara, odnosno oko 5,7 miliona evra.

Javno preduzeće PTT Srbije objavilo je da je u prvoj polovini ove godine imalo profit od 540 miliona dinara, odnosno oko 5,7 miliona evra.

Kako se navodi u kompanijskom listu PTT glasnik, ukupni prihodi Pošte za šest meseci ove godine bili su 9,7 milijardi dinara (102,8 miliona evra), a rashodi su bili 9,16 milijardi dinara (97 miliona evra).

Poslovni prihod PTT Srbije u prvih šest meseci 2009. bio je 8,7 milijardi dinara, što je za šest odsto više nego u istom periodu lane, ali za jedan odsto manje od plana.

Oko dve trećine prihoda, 3,67 milijardi dinara, ostvareno je od poštanskih usluga, a za prvih šest meseci realizovano je 224 miliona usluga, što je za šest odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

Kako su ocenili u PTT Srbije, pad ukupnog obima usluga posledica je smanjenja obima pismonosnih usluga, koje čine 62 odsto, a uzrokovan padom aktivnosti privrede zbog ekonomske krize.

Poslovni rashodi PTT Srbije u prvih šest meseci ove godine bili su 8,7 milijardi dinara i bili su za pet odsto veći nego u istom periodu 2008. godine. U navedenom periodu za bruto zarade zaposlenih izdvojeno je 5,5 miljardi dinara.

Prema podacima sa kompanijskog sajta, javno preduzeće PTT Srbije bavi se prenosom pisama i pošiljki, u sistemu ima oko 1.500 pošti sa 4.000 šaltera, a od oko 15.000 zapslenih u kompaniji 3.900 su poštari. PTT je vlasnik 80 odsto akcija Telekoma Srbije.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image