• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ulaganja u železnicu 500 miliona evra (VIDEO)

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da su trenutno u Srbiji u toku investicije u železnicu čija vrednost je veća od 500 miliona evra.

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da su trenutno u Srbiji u toku investicije u železnicu čija vrednost je veća od 500 miliona evra.

On je novinarima prilikom obilaska radova na pruzi Batajnica-Golubinci kazao da su investicije u putnu i železničku infrastrukturu prioritet Vlade Srbije.

Cvetković je naveo da je počela strukturna reforma železnice, ali da su u toku i ulaganja u pruge i nabavku novih vozova.

"Podržaćemo modernizaciju železnice da bi dobila stari sjaj", kazao je on i čestitao železničarima 125 godina postojanja železnica u Srbiji.

Generalni direktor Železnice Srbije Milovan Marković najavio je da će 15. novembra biti završena modernizacija pruge Batajnica-Golubinci na železničkom koridoru 10 u koju će biti uloženo 30 miliona evra.

"Na toj deonici projektovana brzina vozova biće do 160 kilometara na čas", kazao je Marković i dodao da se radovi izvode bez većih tehničkih problema, ali da je zbog vremenskih uslova pomeren rok za završetak pruge.

Na deonici Batajnica-Golubinci biće remontovano i izgrađeno ukupno 31 kilometar pruge, uključujući izgradnju novog koloseka u dužini od 7,4 kilometra od Stare Pazove do Golubinaca.

Projekat modernizacije pruge finansira se iz kredita Evropske investicione banke, u ukupnom iznosu od 80 miliona evra. Iz tog kredita se, kako navode u Železnici Srbije, finansira i izgadnja 10 kilometara dvokolosečne pruge od Gilja do Paraćina i remont 58 kilometara na pruzi Niš-Dimitrovgrad.

Obilasku radova prisustvovali su i ministar za infrustrukturu Milutin Mrkonjić, potpredsednik Vlade Srbije Jovan Krkobabić, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić.



Milutin Mrkonjić izjavio je da će delegacija američkog Boinga sutra doći na sastanak u Ministarstvo za infrastrukturu, ali da se neće razgovarati kupovini aviona za Jat.

Mrkonjić je, prilikom obilaska pruge Batajnica-Golubinci, kazao da ne zna šta je razlog posete predstavnika američkog proizvođača aviona, ali da "sigurno neće biti reči o kupovini aviona" za Jat ervejz..

Beogradski mediji preneli su proteklog vikenda da će ove sedmice predstavnici Boinga doći u Beograd na pregovore sa Vladom Srbije i Jat ervejzom o kupovini novih aviona za srpsku aviokompaniju Jat.

Potpredsednik Vlade Srbije Jovan Krkobabić najavio je danas da će do kraja ove godine biti završen program reforme penzijsko-invalidskog osiguranja u Srbiji.

"Reforma se priprema, a rade je ekspertske grupe", kazao je on novinarima prilikom obilaska radova na pruzi Batajnica-Golubinci.

Krkobabić je kazao da će biti urađena racionalizacija organizacije sistema, reforma sistema i da će biti napravljen centralni registar.

On nije želeo da iznese preciznije informacije o predviđenim reformama.

"Eksperti će reći šta bi trebalo da se uradi", kazao je on.

(agencije/MONDO)


Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image