• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mrkonjić: Jača saradnja sa "Boingom"

Milutin Mrkonjić izjavio je danas da očekuje da se dugogodišnja saradnja sa američkim proizvođačem aviona "Boingom" pojača u narednom periodu.

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izjavio je danas da očekuje da se dugogodišnja saradnja sa američkim proizvođačem aviona "Boingom" pojača u narednom periodu.

Mrkonjić je u izjavi Tanjugu, posle sastanka sa delegacijom Boinga, podsetio da je ta delegacija juče posetila "Jat ervejz" i "Jat tehniku", a da će sutra imati razgovore i u ministarstvu za ekonomiju.

"Vlada Republike Srbije podržava aktivnosti Boinga kao jednog od dva najveća proizvođača u svetu čijih 11 letelica ima i "Jat" i ministarstvo infrastrukture očekuje da se dugogodišnja saradnja sada i pojača" rekao je Mrkonjić.

Ministar je naveo da pod time podrazumeva pre svega snažniju podršku razvoju "Jat tehnike", nove tehnologije, novu opremu za rad, licence za avione nove generacije, što bi imalo za rezultat povećanje uspešnosti njihovih kapaciteta.

"Što se "Jat ervejza" tiče očekujemo da će se kompanija Boing uključiti u organizaciju i na svetski nivo podići usluge naše avio kompanije" rekao je Mrkonjić i dodao da ministarstvo infrastrukture želi da se Boing uključi i u pregovore o obnavljanju flote "onoga momenta kada do toga dođe".

Mrkonjić je dodao i da će će za sada, u međuvremenu, "Jat" definisati svoje potrebe i predložiti ih Vladi Srbije.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image