• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stros-Kan: Sporan srpski penzioni sistem

Direktor MMF-a Dominik Stros- Kan izjavio je da očekuje da će Srbija veoma brzo doneti odluku na koji će način pokriti nepokriveni deo deficita za 2010. godinu i dodao da je osnovni problem reforma penzionog sistema

Direktor Međunarodnog monetarnog fonda Dominik Stros- Kan izjavio je da očekuje da će Srbija veoma brzo doneti odluku na koji će način pokriti nepokriveni deo deficita za 2010. godinu.

"Naši eksperti vrlo blisko sarađuju sa vašim vlastima i ispostavilo se da je u Srbiji jedan od najvećih problema reforma sadašnjeg penzionog sistema. To je, čini mi se, pomalo i politički problem. Vaša vlada mora jasno da kaže kako namerava da to reši , bez obzira na unutrašnje pritiske. I druge zemlje iz regiona , kao što je Hrvatska na primer, imaju slične muke. Ali iskreno rečeno svi moramo da budemo malo fleksibilniji i onda neće biti toliko treško primeniti fiskalni deo programa koje zemlje imaju sa MMF", rekao je Stros-Kan u intervjuu "Politici".

Direktor MMF nije želeo da daje recepte kako da se reše problemi sa deficitom jer, kako je naglasio, ne postoje univerzalna rešenja koja važe za sve zemlje."To zavisi od pojedinačne situacije", dodao je on.

U svakom slučaju direktor MMF Stros-Kan je poručio da želi da vidi u Srbiji konkretene mere koje će omogućiti održiv način finansiranja fiskalnog deficita.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image