• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVO ZANIMANJE ĆE BITI SVE PLAĆENIJE U SRBIJI: Stručnjaka malo, a posla ima na svakom koraku

Autor Tamara Jovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je prilikom posete Despotovcu istakao da nam najviše fale kuvari i zanatlije.

 Posao kuvara sve plaćeniji u Srbiji Izvor: Kurir/Zorana Jevtić

Predsednik Aleksandar Vučić započeo je jutros posetu opštini Despotovac obilaskom rekonstruisane srednje Tehničke škole, za koju je Vlada Srbije izdvojila skoro 400 miliona dinara.

Prilikom obilaska škole predsednik Srbije obišao je i kuhinju, gde je konstatovao kako nam od svih stručnjaka - najviše fale kuvari.

Možda će vas zanimati

"Nedostaje nam kuvara koliko hoćete. Svi nam odoše i to je sve plaćeniji posao. Jeo sam u Nišu negde dobre ćevape, ponudio čoveku da dođe u Beograd, da radi, ma kakvi... Ne što neće on, nego ne da gazda. Ne daju kuvare ni za 'živu glavu'", rekao je Vučić i dodao:

"Gledam i one restorane u Beogradu, kada odete u dobar lokal i pitate kako je kuvar plaćen, saznate da ima ogromnu platu. Ljudi uživaju sve više, manje se sprema kod kuće".

Predsednik je naglasio šta je Srbiji najpotrebnije i da su to majstori različitih kalibara.

"Dualno obrazovanje je veoma važno i spas je. Nama je danas najveći nedostatak ne najviše obrazovanih ljudi, već zanatlija, od vodoinstalatera do majstora različitih kalibara, koji su odlazili odavde u inostranstvo. Važno je da probamo da vratimo dobar deo ovde", istakao je Vučić.

Inače, predsednik Vučić će tokom posete Despotovcu obići i Dom zdravlja, a zatim i manastir Manasiju. Vučić će zatim, oko 11.30 časova u Paraćinu posetiti Hotel "Biogor", u naselju Sisevac. Nakon toga u opštini Rekovac, posetiće Dom kulture, kao i Vinariju "Lastar".
Predsednik Srbije je ranije najavio da će naći vremena, i to već u julu, da obiđe nekoliko okruga, kako bi razgovarao sa građanima.

(MONDO/Tanjug)

Pročitajte i ovo

Komentari 22

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Rasputin

Ма стандард нам je у рангу Немачке па се сви хране по ресторанима... Свака част ономе ко у ово верује, а да за ту веру нема вечеру тј сендвич

Hercegov grad

Kakvo dualno obrazovanje,zanat i praksa u toku skolovanja,pa to potice iz proslog veka i nismo se toga stideli ,a sad izmisljate zapadne nazive,kao da to mi nemamo u srpskom jeziku?!

OXO in YOY

Neka, sto se mene tice mislim bolja je škola. I ja zelim sutra da sedim u fotelji debelo placen i prodajem maglu prostima.

special image