• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoreno srpsko nebo za Emirate VIDEO

U Beogradu potpisan sporazum koji će omogućiti režim "otvorenog neba" sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Predstavnici Ministarstva za infrastrukturu i direktorata civilnog vazduhoplovstva Ujedinjenih Arapskih Emirata( UAE) parafirali su danas Sporazum o vazdušnom saobraćaju između dve zemlje koji će omogućiti funkcionisanje režima "otvorenog neba".

Na konferenciji za novinare je rečeno da će sporazum koji su potpisali državni sekretar Ministarstva za infrastrukturu Miodrag Miljković i zamenik direktora civilnog vazduhoplovstva Omar Bin Galeb uskoro biti odstavljen Vladama dve zemlje na formalno potpisivanje.

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić rekao je saradnja sa UAE za Srbiju znači mnogo i da parafirani sporazum pruža nove mogućnosti za saradnju.



Miljković je precizirao da se Sporazumom uspostavlja režim otvorenog neba, što će za prevoznike obe države značiti da neće biti ograničenih ruta, a putnicima će omogućiti da na lakši način putuju širom sveta.



Prema rečima Miljkovića, Sporazum o vazdušnom saobraćaju će omogućiti da Jat ervejz i pet aviokomanija iz UAE uspostave neograniočen broj letova između Srbije i UAE, kao i da preko aerodorama u tim državama lete i za druge zemlje.

Zamenik direktora civilnog vazduhoplovstva UAE Omar Bin Galeb je istakao da je Sporazumom stvoren pravni okvir i da predstavlja dobru poslovnu priliku za avio-prevoznike dve zemlje.



On je rekao da će pored vazdušnog saobraćaja, Sporazum podsticajno delovati i na razvoj turizma, trgovine i poslovanja uopšte.

Direktor Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije Nebojša Starčević je ocenio da Srbija sporazumom sa UAE "otvara vazdušnu kapiju za istok", podsećajući da režim "slobodnog neba" već postoji sa Evropskom Unijom.

(FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image