• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Broj turista smanjen za devet odsto

Broj turista koji su boravili u Srbiji u prvih devet meseci smanjen je za devet odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Broj turista koji su boravili u Srbiji u prvih devet meseci smanjen je za devet odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Tako je do kraja septembra Srbiju posetilo 1.592.735 turista, saopštila je Turistička organizacija Srbije, pozivajući se na Republički zavod za statistiku.

Uzrok ovakvom padu leži u znatnom smanjenju broja domaćih turista. Od ukupnog broja domaćih je bilo 1.086.195, što je manje za 13 odsto, dok je inostranih gostiju bilo 506.540, ili dva odsto više.

U periodu januar-septembar ostvareno je 5.543.452 noćenja, što predstavlja četiri odsto manje nago u tom periodu lane.

Domaći turisti ostvarili su 4.375.116 noćenja, ili sedam odsto manje, ali to predstavlja 79 odsto ukupnog broja ostvarenih noćenja.

Inostrani gosti imali su 1.168.336 noćenja, ili sedam odsto više.

Mereno brojem ostvarenih noćenja, domaći gosti su najviše boravili u banjskim mestima, 41 odsto, zatim slede planinska mesta sa 31 odsto.

Inostrani gosti najviše su boravili u glavnim administrativnim centrima, 60 odsto i u ostalim turističkim mestima, 20 odsto.

Inostrani turisti najduže su se zadržavali u Beogradu, gde su imali 630.868 noćenja, što je za 13 odsto više nego u istom periodu lane, a zatim slede Novi Sad i Niš.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image