• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od 600 mladih, u privatnike otišlo 82

U okviru projekta "Razvoj omladinskog preduzetništva", obuku za početnike u biznisu do sada je prošlo više od 600 mladih, a njih 82 započelo je svoj privatni posao.

U okviru projekta "Razvoj omladinskog preduzetništva", obuku za početnike u biznisu do sada je prošlo više od 600 mladih, a njih 82 započelo je svoj privatni posao među u najraznovrsnijim delatnostima.

"Delatnosti obuhvataju oblasti od proizvodnje u prehrambenoj industriji- testenina, torti i kolača, preko pekara, papirne ambalaže, izrade briketa i ekoloških paleta do različitih uslužnih delatnosti, marketing i konsalting agencije", izjavila je Tanjugu specijalni savetnik za odnose s javnošću Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništvo Ana Nikolić.

Ona je kazala da je do sada kroz dva ciklusa obuke prošlo 507 mladih i da je 131 osoba prošla obuku u trećem ciklusu koji je u toku.

O cilju projekta, koji je otpočeo pre godinu dana, govorila je Ivana Arsić iz Grupe za međunarodnu saradnju Ministarstva omladine i sporta, istakavši da se odnosi na povećanje sposobnost mladih prilikom samozapošljavanja i sticanje znanja za sve ono što im je neophodno da otpočnu sopstveni biznis.

Ona je navela da je projekat namenjen mladima, uzrasta od 18 do 35 godina, i da obuhvata oko 700 mladih.

Obuka za početnike u biznisu traje pet dana i sadrži treninge iz oblasti razvoja i testiranja poslovnih planova, izradu biznis (poslovnog) plana, pravni okvir i procedure za registraciju, kao i obuku za popunjavanje prijave za kredit za početnike bez hipoteke u skladu sa izrađenim biznis planom.

Arsićeva je najavila da će, nakon regionalnog sajma u Zrenjaninu, koji je održan 2. novembra, gde su svi koji su započeli sopstveni biznis imali priliku da izlože usluge i proizvode, sajmovi biti organizovani 18. novembra u Nišu i 20. novembra u Kragujevcu.

U okviru nacionalnog sajma u Beogradu, od 26. do 28. novembra, mladi preduzetnici koji su se uspešno predstavili na regionalnim sajmovima moći će da predstave proizvode i usluge na biznis bazi.

Na sajmu će biti izabrani najbolji preduzetnici koji će, zatim, učestvovati u međunarodnoj razmeni, kazala je Arsićeva.

Projekat "Razvoj omladinskog preduzetništva" sprovodi Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća i norveška organizacija "Busineš Innovation Programs" (BIP) sa mrežom regionalnih agencija, a u saradnji s Ministarstvom omladine i sporta i Ministarstvom ekonomije i regionalnog razvoja.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image