• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograd i "Gradska čistoća" u trci za zgradu Ineksa

Grad Beograd i JKP "Gradska čistoća" zajednički planiraju da kupe zgradu "Ineks Intereksporta" kako bi u nju bile smeštene sve gradske službe, izjavio je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Grad Beograd i JKP "Gradska čistoća" zajednički planiraju da kupe zgradu "Ineks Intereksporta" u ulici Kraljice Marije 1, kako bi u nju bile smeštene sve gradske službe, koje se danas nalaze na pet lokacija, izjavio je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Na taj način bi se uštedeo veliki novac, a Beograđani bi, što je najvažnije, sve svoje poslove mogli da obavljaju na jednom mestu, rekao Đilas u intervjuu današnjem "Blicu".

Prvobitna ideja je bila, kako je naveo, da se iskoriste novčana sredstva nekoliko gradskih preduzeća koja posluju profitablino. "Međutim, pošto nije završen rebalans budžeta, odlučio sam da primenimo drugačiji model, tako da će grad i JKP 'Gradska čistoća' zajedno podneti ponudu za kupovinu zgrade, ne opterećujući dodatno gradski budžet", objasnio je gradonačelnik.

On je kazao da su, povodom tog pitanja, izglađene nesuglasice s predstvanicima LDP-a koji, prema njegovim rečima, imaju svoj stav, ali i želju da se nastave investiocioni projekti u gradu.

Kada je reč o smanjenju broja zaposlenih u gradaskoj administraciji, nastavljamo posao koji je započeo gradonačelnik Nenad Bogdanović, tako da ona u postojećim uslovima neće biti veća od četiri odsto ili 300 ljudi, rekao je Đilas.

"Lično sam pre za to da tamo gde ima viškova smanjimo plate, nego da se ljudi ostavljaju bez posla u vreme ovakve krize", istakao je gradonačelnik.

On je podsetio da Beograđane u narednom periodu očekuje dalja izgradnja vrtića, legalizacija objekata, nabavka trolejbusa, početak izgradnje gradske železnice, kako bi grad mogao da napreduje.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image