• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pazarci nemaju posao, a neće da rade

Polovina radno sposobnog stanovništva u Novom Pazaru traži posao, a mnogi privatnici imaju problem da pronađu - radnu snagu.

Polovina radno sposobnog stanovništva u Novom Pazaru traži posao, a mnogi privatnici imaju problem da pronađu - radnu snagu.

Novi Pazar je zapao u apsurdnu sitaciju u kojoj ima veliki broj onih koji su evidentirani kod nacionalne službe za zapošljavanje, a na mnoge konkurse za stalno radno mesto nema adekvatnih prijava.

Aida Bojadžić iz lokalne filijale službe za zapošljavanje je izjavila da prema evidenciji trenutno 20.153 osobe čekaju posao.

Ova brojka, rekla je ona za FoNet, konstanto varira, ali u poslednje četiri godine ne spušta se ispod 20.000. S druge strane, na lokalnim tv i radio stanicama konstantno se emituju oglasi na koje se niko ne javlja.

Vlasnik modne kuće Brug dr Fuad Ugljanin kaže da ga veoma čudi dugogodišnji nedostatak radne snage u Novom Pazaru.

"Desi se da je nedeljama otvoren konkurs za radno mesto, a da se niko ne javi. To je nelogično, jer svim proizvođačima su potrebni ne samo ozbiljni već i radnici koji su stručni i produktivni", kaže dr Ugljanin.

Načelnik gradskog odeljenja za privredu Ramiz Paljevac kaže da je fenomen nezaposlenih koji neće da rade skoro neobjašnjiv. On ipak ima objašnjenje koje očigledno nije daleko od istine.

"Mi imamo jake privatne firme kao što su Konto bene, Brug, Menus i druge koje daju odlične, svetske uslove za rad, imaju menze i vrhunski tretiraju radnike, ali se nezaposleni ne javljaju zato što preko nacionalne službe dobijaju knjižicu, a rade na crno", kazao je Paljevac.

Realan je, međutim, problem to što je gotovo polovina nezaposlenih nekvalifikovana, a veliki je i broj žena koje su već u poodmaklim godinama i nemaju nameru da se radno reaktiviraju.

(FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image