• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

USKORO LEŽE NOVAC NA RAČUNE: Jedna grupa građana će ipak MORATI da se prijavi za državnu pomoć

Autor Tamara Jovanović

Ministar Mali izneo je detalje o isplatama novčane pomoći, koje očekuju građane u narednom periodu.

 Datum isplate državne pomoći Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Ministar finansija Siniša Mali podsetio je danas, govoreći o zakonima koji su na tekućem zasedanju Skupštine Srbije, kada se očekuju isplate novčane pomoći i koja grupa građana će morati da se prijavi.

On je naveo da će 20 evra, koji sleduju svim punoletnim građanima, leći na račune u decembru i da je za to izdvojeno 14 milijardi dinara. Kako kaže, ukupno je za dve protekle godine isplaćeno osam milijradi evra privredi i građanima.

Možda će vas zanimati

KO SVE TREBA DA SE PRIJAVI

Građani će prvo dobiti 30 evra u novembru, na koje imaju pravo i penzioneri. Za ovaj novac nije potrebna prijava, jer je ona završena još u maju, kada je leglo prvih 30 evra na račune.

Za 20 evra, prijava je, kako je Mali rekao, između 15. i 30 novembra. Za 20 evra treba da se prijave samo građani koji su u međuvremenu postali punoletni. Presek, odnosno tačan datum o sticanju punoletstva biće naknadno saopšten.

Penzioneri su nedavno dobili po 50 evra, a do kraja godine ih očekuje još 50 ukupno, 30 evra u novembru i 20 evra u decembru, koje će dobiti svi punoletni građani.

Međutim, tu nije kraj. Njima će krajem februara 2022. najkasnije do početka marta biti isplaćeno po 20.000 dinara (oko 170 evra), a istovremeno će im sledovati i godišnje povećanje primanja, koje će stupiti na snagu početkom naredne godine.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Džoni

Bolje za te pare kupite magnetne rezonance i opremite bolnice po Srbiji jer je sramota da jedna bolnica u Somboru nema magnet i da mora da se radi po privatnim klinikama po gradu za keš. Zašto plaćamo zdravstveno kad sve lekove preko 300din moramo da kupimo u svojoj režiji, da ne pričamo o analizama krvi. Treba da uradite to i to, ali mi to u bolnici naravno ne radimo...

Idu

Izbori....

Kolja

Moze li da se uplati letovanje u Bugarskoj za to? Veli li sta?

special image