• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DIVLJAJU CENE KVADRATA U SRBIJI: Jedan grad stiže Beograd, i za starogradnju traže skoro 1.400 evra! (TABELE)

Autor Jelena Bojić Obradović

Cene stanova su skočile u svim većim gradovima u Srbiji. Jedan grad po cenama se bliži Beogradu po prsečnoj ceni kvadrata.

 Divljaju cene kvadrata u Srbiji Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U poslednjem kvartalu, računajući od juna do septembra, najskuplji stan prodat je u prestoničkom kompleksu Beogradu na vodi po ceni od 9.245 evra po kvadratu. Cene stanova skočile u svim većim gradovima u Srbiji, kako u novogradnji, tako i u starogradnji.

Na osnovu poslednjeg izveštaja sa tržišta nepokretnosti Republičkog geodetskog zavoda, zaključuje se da su osim što je gledajući isti period nekoliko godina unazad, zabeležen rekord sklopljenih kupoprodajnih ugovora kao i potrošenog novca, cene stanova za poslednje dve godine skočile od šest do čak 29 odsto.

Možda će vas zanimati

U Beogradu je zabeleženo najveće poskuljpenje, i to u novogradnji gotovo za trećinu, dok je u starogradnji poksupljenje u odnosu na treći kvartala 2019. godine 19 odsto.

Cene stanova u Novom Sadu su veće od 19 do 23 procenata. U NIšu je novogradnja poskupela ѕa petinu, a starogradnje ѕa čak 27 odsto. U Kragujevcu je ovog septembra stan u starogradnji bio skuplji za 14 odsto nego u isto vreme 2019. godine. Razlika u kvadratima novogradnje je šest procenata.

Detaljne cene ta starogradnju

Prosečna cena stana u prestonici, kada je starogradnja u pitanju, za navedeni period bila je 1.545 evra po kvadratu, što je skok od 13 odsto u odnosi na isto razdoblje lane, kada je prosečni kvadrat koštao 1.371 evro.

Skok cena i to dvocifren zabeležili su i Novi Sad (12 odsto - sa 1.225 na 1.366 evra) i Niš (17 odsto - sa 792 na 923 evra).

Izvor: Mondo

Prosečna cena kvadrata u Kragujevcu u starogradnji tokom trećeg kvartala iznosila 820 evra, što je 8 odsto više nego tokom istog perioda lane (758 evra).

I u novogradnji ostena poskupljenja

Prosečni kvadrat novogradnje u Beogradu, prema podacima RGZ-a, košta 2.080 evra, što je skok od 14 odsto, u odnosu na isti period 2020. godine, kada je prosečna cena bila 1.821 evro. To je skoro 260 evra više po kvadratnom metru.

U Novom Sadu došlo je do poskupljenja od 13 odsto, pa je tokom prošle godine cena bila 1.261, a sada 1.421 evro.

Izvor: Mondo

Prosečan nov kvadrat u Nišu košta 1.057 evra, a u istom kvartalu prošle godine stajao je 937 evra (poskupljenje od 13 odsto), a vrlo slična situacija je u Kragujevcu, gde se takođe sada beleži prosečna cena od 1.057 evra, a pre godinu dana ona je iznosila 966 evra.

(MONDO)

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image