• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izgradnja mosta Zemun-Borča od polovine 2010.

Ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić najavio je da će u decembru početi detaljni pregovori o zaključivanju ugovora sa Kinezima za izgradnju mosta preko Dunava, od Zemuna do Borče, vrednog 170 miliona evra.

Ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić najavio je danas da će u decembru početi detaljni pregovori o zaključivanju ugovora sa Kinezima za izgradnju mosta preko Dunava, od Zemuna do Borče, vrednog 170 miliona evra.

On je nakon potpisivanja protokola sa zasedanja Mešovite komisije za ekonomsku saradnju Srbije i Kine kazao, da je na sastanku postignut dogovor da se pregovori o finansiranju sa kineskom Eksim bankom i izgradnji mosta sa CRBC kompanijom završe u što kraćem roku.

"Izgradnja mosta Zemun-Borča trebalo bi da počne sredinom 2010.godine", kazao je ministar ekonomije.



Dinkić je naveo da je na dvodnevnom zasedanju najviše razgovarano o saradnji u izgradnji infrastrukture, ali i o projektima iz industrije, zdravstva, turizma i ekologije.

Kineske kompanije su izrazile interesovanje za učešhe u izgradnji deonice autoputa od Beograda do LJiga, kazao je ministar i dodao da do proleća očekuje dogovor da li će Kinezi učestovati u tom pojektu.

Dinkić je ocenio da bi visok deficit u trgovinskoj razmeni sa Kinom Srbija mogla da kompenzuje privlačenjem kineskih investitora za ulaganja i proizvodnju u Srbiji u oblasti informacionih tehnologija, elektronike i telekomunikacija.

Kako je najavio, uskoro se očekuje i potpisivanje ugovora vrednog 30 miliona dolara o nabavci skenera za Upravu carine Srbije od kineske kompanije Nutek.

Pomoćnica ministra trgovine Kine Ću Hung najavila je da će sledeće zasedanje Mešovitog komiteta bito održano u septembru 2010. godine u Kini.

"Zasedanje održano u Beogradu doprineće razvoju ekonomske saradnje dve zemlje", kazala je Ću Hung.

Na kraju zasedanja Mešovite komisije za ekonomsku saradnju Srbije i Kine potpisan je sporazum o saradnji privrednih komora dve zemlje.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image