• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istraga zbog obilaznice oko Beograda?

Verica Kalanović tvrdi da je bilo finansijskih zloupotreba tokom izgradnje obilaznice oko Beograda kod Bubanj potoka. Mrkonjić odgovara: Gluposti!

Ministarka za nacionalni investicioni plan Verica Kalanović izjavila je da je bilo finansijskih zloupotreba tokom izgradnje obilaznice oko Beograda kod Bubanj potoka i da očekuje da po tom pitanju nadležni državni organi odrade svoj posao.

"Imamo svu dokumentaciju za gradnju koridora 10 i stavićemo im na uvid sve što zatraže, jer su kod nas građeni i najskuplji kilometri autoputa u Evropi", izjavila je Kalanović za "Blic", a povodom njenih optužbi, ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić rekao je istom listu da "neće da komentariše gluposti".

"Nasledila sam finansiranje obilaznice oko Beograda, kod Bubanj potoka u dužini od 7,7 km. I tu nisu potpisani svi ugovori iako smo pre godinu dana pustili obilaznicu. Još se pojavljuju aneksi za dodatne radove, još nije utvrđena konačna cena obilaznice. Ona je rađena gotovo desat godina, izvođači štrajkuju, a i država je nezadovoljna jer to predstavlja najskuplju deonicu u Evropi, koja košta preko 15 miliona po kilometru polu autoputa", rekla je Kalanović.

Ministarka za NIP kaže da su prvi kilometri koridora 10, koji su izgrađeni po razumnoj ceni koštanja, bili u nedelju puštene u saobraćaj dve deonice tog koridora između Horgoša i Novog Sada, ukupne dužine 20 kilometara, a izvođači radova bila su domaća građevinska preduzeća.

"Početkom maja ove godine, kad smo otvorili radove na toj severnoj deonici, postavljeno je pitanje da li ćemo nastaviti sa starom praksom. A ona podrazumeva nedovoljno definisane ugovore, nenormalno visoke cene, najskuplje puteve u Evropi i rokove kod kojih se ne zna tačno kad će nešto da bude završeno", kazala je ministarka Kalanović.

Ona dodaje da je tada odlučeno da će ovih 20 kilometara biti završeno krajem novembra, da neće biti aneksa ugovora, da će biti praćen utrošak svakog dinara.

(Tanjug: Na slici: Premijer i predsednik na otvaranju obilaznice)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image