• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KILOGRAM BORANIJE ČAK 500 DINARA! Paprene cene na pijacama - evo kako pojedini prodavci VARAJU kupce 

Autor Tamara Jovanović

Mnogi su se neprijatno iznenadili cenama koje su ovih dana zatekli na pojedinim beogradskim pijacama.

 pijaca Izvor: Mondo

Naime, beogradske pijace su mesta gde možemo naći kvalitetnu, domaću hranu, raznih kategorija, ali i sve veće cene.  I dalje ima izuzetaka i poštenih seljaka koji prodaju svoje proizvode po fer ceni, ali ima i onih kojima je na prvom mestu dobra zarada.

U proteklom periodu došlo je do poskupljenja hrane na gotovo svim nivoima: od ulja i kafe, preko špageta, voća i povrća, pa do mesa, a isto tako je vlada zabranila skok cene hleba.

Možda će vas zanimati

Jedna žena iz Beograda doživela je pravi šok na pijaci, na opštini Zvezdara, kada je videla neke ženice kako prodaju kozji sir, koje su joj rekle da je domaći, planinski, i tražile 1.000 dinara za kilogram, koji je inače, kako kaže, pre kupovala za 600 dinara.

Ipak, kako kaže, ima "zavidno iskustvo" u kupovini, dobro proučava cene, poznaje gradske pijace, te nije htela da se zaleće. Na kraju je ipak našla kozji sir za 500 dinara za kilogram. pitajući se u čemu je stvar, dobila je nesvakidašnji odgovor:

"Gospođo, evo šta neki rade. Kupe sir od nas, stave marame na glave i glume da su sa sela, i da prodaju pravi, planinski sir", rekao joj je jedan od prodavaca.

Međutim, ona nije jedina. Na sličnu, neprijatnu situaciju, naišao je i jedan njen sugrađanin, a svoje opažanje podelio je na društvenim mrežama.

Kako je naveo na jednoj Fejsbuk stranici - za kilo boranije su mu tražili 500 dinara.

Izvor: Facebook/Printscreen/ Blok 45 INFO

Prema aktuelnim cenama sa sajta Veletržnice Beograd, cena za kilo boranije je od 140 do 160 dinara, dok boranija puterica košta između 170 i 200 dinara. Cene su generalno porasle, a FAO je nedavno izneo podatke da je, recimo, cena biljnog ulja u oktobru dostigla "maksimum svih vremena", od 9,6 odsto.

Takođe su naveli da su cene mlečnih proizvoda porasle su za 2,5 odsto, dok su cene mesa pojeftinile za 0,7 odsto, "što je treći mesečni pad". Ipak, kilogram junećeg buta je skočio je na 900 do 1.000 dinara, dok je krmenadla s koskom 650, a bez koske 800 dinara.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mira

Svake godine u ovo vreme cene paprike,paradajza I boranije su visoke!Zaboga ljudi polovina je novembra

Pap

Evo sada kod mene stigla paprika licno moj uzgoj iz staklenika. Poceo sam da prodajem po pijaci cena 550 rsd i kupuje se. Imam i paradajz 650 rsd 1 kg pa ko voli molim lepo ali uvek se proda.

Marko

Dok Srbija radi, Beograd se gradi. E sad je došlo vreme da se malo i ostatak Srbije izgradi.

special image