• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svađajte se na poslu - dobro je za srce

Oni koji izbegavaju konflikte na radnom mestu češće pate od glavobolje i bolova u stomaku, a lakše se iznerviraju kod kuće.

Jedno istraživanje obavljeno u Švedskoj pokazalo je da je rizik od srčanih oboljenja dva puta veći kod muškaraca koji odbijaju da se konfrontiraju sa svojim nadređenima ili kolegama na poslu.

Suprotno tome, kod onih koji se ne ustručavaju da kolegama ili šefovima otvoreno kažu šta misle, taj rizik je mnogo manji.

Pokazalo se da oni koji izbegavaju konflikte na radnom mestu češće pate od glavobolje i bolova u stomaku i da se lakše nerviraju kod kuće, navodi se u tekstu objavljenom u stručnom časopisu "Journal of Epidemiology and Community Health".

Istraživanjem o vezi između sukoba na poslu i zdravlja tokom osam godina bilo je obuhvaćeno 2.700 muskaraca. Tokom tog perioda kod učesnika istraživanja prosečne starosti od 40 godina, praćeni su nivo holesterola, krvni pritisak i telesna masa. Kada je istraživanje završeno, 47 muškaraca je preminulo ili doživelo srčani udar.

Studijom je trebalo da budu obuhvaćene i žene, ali se od toga odustalo pošto se zbog malog postotka srčanog udara kod žena ne bi došlo do neophodnih zaključaka.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image