• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konuzin: Ideja o nuklearki potekla iz Srbije

Ambasador Rusije potvrdio je da je Rusija ponudila Srbiji mogućnost izgradnje nuklearne elektrane, navodeći da je ideja o izgradnji potekla iz Srbije.

Ambasador Rusije Aleksandar Konuzin potvrdio je da je Rusija ponudila Srbiji mogućnost izgradnje nuklearne elektrane, navodeći da je ideja o izgradnji potekla iz Srbije.

Konuzin je prilikom posete Zrenjaninu ponovio da je energetika grana u kojoj je Rusija veoma jaka, a da Srbija u toj oblasti ima određenih potreba, piše Blic u izdanju od srede.

"Verovatno ste primetili da je veliki broj naših projekata u nekoj meri vezan za energetiku. Kao prvo, to je isporuka energenata. Zatim, gas koji koristite je ruski, nafta takođe", izjavio je Konuzin za Blic.

Osim toga Srbija i Rusija, dodao je ruski ambasador, sarađuju i u oblasti hidroenergetike.

"Izgradili smo najveću hidroelektranu u Srbiji, Đerdap 1, i sada se bavimo njenom modernizacijom. Već ima planova i za modernizaciju drugih, ali i izgradnju hidroelektrana."

On je rekao da nisu u pitanju samo velike hidroelektrane, već oblasti saradnje različitih karaktera, i naveo da mu mu je pokazan jedan uređaj koji će biti ugrađen blizu manastira Studenica kojim će biti obezbeđena struja za 100 sijalica od sto vati.

"Srpska strana je u jednom trenutku shvatila da će možda biti potrebe za izgradnjom nuklearne stanice i o tim svojim planovima su i nas obavestili. Mi smo rekli da smo spremni da zajedno sa srpskom stranom provučemo mogućnost realizacije takvog projekta, ali konkretnog još nema", rekao je Konuzin.

(FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image