• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministri različito o trošenju budžeta u 2008.

Ministri Mlađan Dinkić Oliver Dulić su ocenili da je izveštaj Državne revizorske institucije o nenamenskom trošenju para iz budžeta u 2008. godini netačan, dok ministar prosvete Žarko Obradović misli da je izveštaj objektivan

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Mlađan Dinkić i ministar životne sredine Oliver Dulić su ocenili da je izveštaj Državne revizorske institucije o nenamenskom trošenju para iz budžeta u 2008. godini netačan, dok ministar prosvete Žarko Obradović misli suprotno.

Ministar Dinkić je izjavio da je izveštaj " neselektivan, besmislen i tendenciozan."

"Ako je bilo nenamenskog trošenja para, zašto do sada nisu imenovani i uhapšeni oni koji su to činili", kazao je Dinkić novinarima u Zaječaru.

Državna revizorska institucija je u reviziji budžeta Srbije za 2008.godinu navela nepravilnosti Ministarstva ekonomije i ostalih budžetskih korisnika u trošenju budžetskog novca.

Dinkić je rekao da Ministarstvo radi sve uredno i po zakonu i da su spremni da u narednoj godini raskinu te sporne ugovore o delu koji se pominju u izveštaju DRI, dodajući da su već počeli da smanjuju broj tih ugovora, ali da moraju da prime nove ljude.

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Srbije Oliver Dulić je izjavio da za vreme njegovog mandata nije bilo nepravilnosti u trošnju budžeta za 2008. godinu.

Dulić je u pauzi skupa posvećenog primeni Pravilnika o legalizaciji nelegalno izgrađenih objekata kazao da i ako je nepravilnosti bilo one su se možda dešavale pre njegovog mandata.

"Ono što mene zanima je onaj segment od kada sam ja ministar. Ja vam garantujem da nije bilo nepravlinsti i na to sam veoma ponosan, kao što ih verovatno neće biti i u izveštaju revizora sledeće godine", rekao je on.

Dulić je istakao da će svi ministri ići na razgovor sa premijerom povodom izveštaja Državne revizorske institucije o trošenju budžeta za 2008. godine, ocenivši da je "to dobro".

Dulić je rekao u svoje ime, ali i u ime svojih kolega, da u slučaju nepravilnosti "niko nije imao nameru da gurne ruku u džep poreskog obveznika ili od državnih para uradi nešto što je protivzakonito".

Za razliku od Dulića i Dinkića, Žarko Obradović smatra da je izveštaj Državne revizorske institucije objektivan, istinit i u svim materijalno značajnim aspektima u skladu sa propisima Republike Srbije.

Činjenica je da postoje tri ili četiri primedbe u izveštaju DRI sa kojima su Ministarstvo prosvete kao i državni revizori upoznati, rekao je Obradović i naglasio da se u javnosti pokušava izvući pogrešna slika o trošenju sredstava.

On je istakao da je u napomenama uz izveštaj traženo pojašnjenje u vezi sa troškovima reprezenatacije koji su, kako je rekao, prošle godine za šest meseci iznosili oko 118.000 dinara.

U strukturi tih sredstava nalaze se i troškovi za hranu i vodu za sve škole u Srbiji prilikom organizovanja različitih takmičenja i drugih okupljanja, objasnio je Obradović.

U međuvremenu prdsednik Srbije Boris Tadić je izjavio da niko ne sme da nipodaštava izveštaj Državne revizorske institucije (DRI) o realizaciji budžeta.

"Reč je o nezavisnoj instituciji koja postoji da bi kontrolisala druge državne institucije i niko ne sme da ometa rad državnog revizora", rekao je Tadić.

Objasnio je da je prethodnih dana kritikovao pojedina ministarstva pre svega zbog komentara i diskreditacije koje su upućivane na račun DRI.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image