• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jeftinije aerodromske takse (VIDEO)

Beogradski aerodrom će od 15.decembra sniziti takse za bezbednost za 25 odsto na 3,3 evra, a istovremeno su završeni radovi na platformi C aerodroma, što bi trebalo da omogući povećanje obima saobraćaja.

Zamenik generalnog direktora beogradskog aerodroma Velimir Radosavljević je novinarima na Aerodromu "Nikola Tesla" kazao da je od uvođenja takse za bezbednost, pre 15 meseci, u poboljšanje bezbednosti investirano više od 4,5 miliona evra

Kako su naveli na aerodromu, od 15. decembra putnici će aerodromsku i bezbednosnu taksu plaćati ukupno 15,3 evra na Terminalu 1, i 19,8 evra na Terminalu 2, koji ima bolju infrastrukturu.



Radosavljević je izjavio da je završetkom rekonstrukcije platforme "c" obezbeđeno i spajanje platformi "A" i "C" novom betonskom rulnom stazom, i za 50 odsto biće povećan kapacitet platforme "C", na kojoj je infrastruktura savremenija za putnike i za avione.

Radosavljević je istakao da će to obezbediti lakše i bezbednije kretanje aviona i najavio da bi početkom sledeće godine trebalo da počne sanacija i rekonstrukcija najveće rulne staze na aerodromu, paralelne sa pistom, dužine jedan kilometar.

Prema njegovim rečima, aerodrom je nabavio i dva najmodernija autobusa nemačke marke “Kobus" za prevoz putnika po platformi, a sledeće godine planira se nabavka još dva takva autobusa.

Radosavljević je napomenuo da je jedan od zahteva "lou kost" aviokompanija bilo i postojanje takvih autobusa na aerodromu, koji bi prevozili putnike od aviona do pasoške kontrole.

Novu rulnu stazu obišli su i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić, ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić, generalni direktor "Jat ervejza" Srđan Radovanović, generalni direktor "Jat tehnike" Srđan Mišković i direktor Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije Nebojša Starčević.

Ministar Dinkić izjavio je da je posle ukidanja viza za građane Srbije važno da što više niskotarifnih aviokompanija počne da leti iz Beograda i iz zemalja EU ka Beogradu.

Važno je da u narednim danima i nedeljama obavimo razgovore sa svim većim "lou kost" aviokompanijama pošto je njihov dolazak važan i za razvoj turizma u Srbiji, rekao je Dinkić, ističući da bi Beograd mogao da postane jedan od centara vikend turizma.

Ministar Mrkonjić naglasio je da su građevinari "Planuma", koji su sa kooperantima izvodili radove na aerodromu, ispunili sve rokove."Očekujemo da će raditi i dalje i da neće biti štrajkova", rekao je Mrkonjić.




(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image