• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Malev sleteo u Beograd (VIDEO)

Mađarska aviokompanija Malev obnovila je letove na liniji Beograd-Budimpešta u ponedeljak.

Komercijalni direktor Maleva Karim Makluf izjavio je na konferenciji za novinare da je nakon 17 godina pauze prvi avion te aviokompanije sleteo na beogradski aerodrom "Nikola Tesla".

On je rekao da je za decembar već popunjeno 75 odsto kapaciteta na letovima i da već sada imaju 6.000 rezervacija.

Prema njegovim rečima, u planu je da ta kompanija, koja sada između Beograda i Budimpešte leti jednom dnevno, do kraja marta uvede još dva polaska dnevno.

Polazak iz Beograda sada je u 14.55, a iz Budimpešte u 13.15.



"Cena karte do Budimpešte je 99 evra, uključujući i takse, a imamo najprimamljiviju ponudu za putnike iz Srbije da, po ceni od samo jednog evra, plus takse, lete Malevom do 15 destinacija u Evropi", rekao je Makluf.

Direktor Maleva je rekao da za turiste iz Beograda postoje i paket aranžmani koji obuhvataju dva noćenja u hotelu u Budimpešti sa prevozom za ukupno 130 evra.

On je naglasio da je Srbija i pre uvođenja direktne linije za Budimpeštu bila najznačajniji klijent "Maleva", ukazujući da svake godine više od 30.000 putnika iz Srbije leti avionima te kompanije.



Državni sekretar ministarstva za infrastrukturu Miodrag Miljković rekao je da otvaranje ove linije predstavlja nastavak procesa otvaranja srpskog tržišta za avioprevoznike iz Evrope i dodao da je jedan od glavnih prioriteta tog ministarstva otvaranje direktnih avionskih linija prema zemljama u okruženju.

"Nedavno smo imali prvi let iz Bukurešta, slovenačka Adrija Ervejz je danas dobila dozvolu da leti od 1. marta direktno za Beograd, austrijska kompanija Flaj Niki od 1. februara leti direktno za Beč, a dogovoreno je i da se uspostavi dnevna linija između Beograda i Banjaluke", naglasio je državni sekretar.

Miljković je podsetio da će od 15. decembra bezbedonosne takse na beogradskom aerodromu biti smanjene za 25 odsto, pa će ukupni troškovi na terminalu 1 iznositi 15,3 evra.

On očekuje da će broj putnika na beogradskom aerodromu nakon ukidanja viza biti povećan 20 odsto.



Ambasador Mađarske u Srbiji Imre Varga kazao je da otvaranje direktne linije Beograd-Budimpešta predstavlja veliki dan u bilateralnim odnosima, koji će sada postati još intenzivniji, i naglasio da se Srbija ovim činom dalje otvara prema EU.

"Moram otvoreno da kažem da nije bilo normalno da glavni gradovi dve susedne i prijateljske zemlje nemaju direktnu avioliniju", dodao je Varga.

"Postoje sve pretpostavke da Srbija i Mađarska međusobne odnose čine još boljim, pa i zahvaljujući direktnim letovima između dva glavna grada", naglasio je Varga.

Malev je nacionalna mađarska aviokompanija koja leti u 50 gradova u 33 zemlje i ima 25 aviona u floti.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image