• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojvodini novci nakon prenosa nadležnosti

Srpski premijer Mirko Cvetković izjavio je da bi Vojvodina pored pripadajućih sedam odsto budžetskih sredstava trebalo da dobije i dodatna sredstva, ali tek nakon završetaka pocesa prenosa nadležnosti.

Cvetković je novinarima u Požegi rekao da se Srbija nalazi u situaciju u kojoj je prenos nadležnosti Vojvodini u toku, da je usvojen Statut i da se radi na izradi zakona o finasiranju te pokrajine.

Ministarka finansija Diana Dragutinović potvrdila da je Vojvodini pripalo sedam odsto iz bužeta Republike, rekao je Cvetković ocenivši da tako je na taj način po tom pitanju ustavnost budžeta van svake sumnje.

Cvetković je dodao da je priča oko dodele dodatnih sredstava pokrenuta vezano za sredstava od prodaje NIS-a i podsetio da je Vojvodini u ovoj godini dodeljno 50 odsto tih sredstava.

Prema njegovim rečima, dodatnih do 40 osto sredstva od ukupne sume (400 miliona evra) biće dodeljeno nakon što se izvrši prenos nadležnosti Vojvodini u skladu sa finansijskim potrebama koje iz toga proisteknu.

Premijer je napomenuo da bi taj princip preraspodele sredstva trebalo rešiti amandmanom na Predlog zakona o budžetu za 2010. godinu, kao što je to bio sluičja prilikom usvajanja budžeta za 2009. godinu.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image