• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rudarska mehanizacija RB „Kolubara“ prelazi put i prugu

Izvor Promo

Bager i dva odlagača na putu ka Polju „G“

 EPS Izvor: Promo

Kolosi RB „Kolubara“, tri rudarske mašine visoke i do 32 metra i teške do 1.500 tona, započeli su prelazak preko Ibarske magistrale, tri pružna prelaza i lokalnog puta na oko 13 kilometara dugoj trasi do kopa Polje „G“.
Rotorni bager „glodar 4“, „odlagač 1“ i odlagač ArsB 3000x50 krenuli su 21. decembra sa placa na kojem su revitalizovani i pripremljeni za rad na novim pozicijama, a 23. će završiti prelazak preko transportne infrastrukture. Bager i dva odlagača prebacuju se na zapadne kopove „Kolubare“ da bi se ubrzalo otkopavanja otkrivke na kopovima Polje „G“ i „Tamnava - Zapadno polje“ i da bi se obezbedili uslovi za eksploataciju uglja na „Radljevu“.

Izvor: Promo

 Bager „glodar 4“ je tokom prethodnih par meseci kompletno remontovan i očekujemo da će za dva dana biti na transporterima Polja „G“. Krajnji cilj „glodara 4“ je kop „Tamnava-Zapadno polje“, ali će bager narednih meseci raditi na Polju „G“ zbog otvaranja novih količina uglja i stabilnije i sigurnije proizvodnje sa zapadnih kopova. Kada to budu dozvolili vremenski uslovi, u aprilu ili maju, bager će nastaviti ka krajnjem cilju – rekao je Srđan Alimpijević, direktor Površinskih kopova u RB „Kolubara“, koji je prisustvovao transportu opreme.

On je rekao da se iz RB „Kolubara“ isporučuju dogovorene količine uglja, bez ikakvih problema.

Prethodnih dana svedoci smo napada uperenih ka „Elektroprivredi Srbije“, RB „Kolubara“ i samom uglju. Situacija koja je nastala u TENT-u, uspešno je prevaziđena, proizvodnja električne energije se odvija nesmetano i dogovorene količine kvalitetnog uglja idu ka termoelektrani bez ikakvih problema. Isporuka će se iz dana u dan povećavati, prema planiranoj proizvodnji – istakao je Alimpijević. - Iako su pojedinci iz Ministarstva rudarstava i energetike izražavali sumnju u naše podatke čak i nezavisni instituti, koje je angažovalo Ministarstvo, potvrdili su tačnost EPS-ovih informacija o količinama otkrivenog uglja. Prema snimcima, „Kolubara“ ima 7,1 milion tona otkrivenog uglja.

Izvor: Promo

 On je odbacio optužbe lobista i takozvanih boraca za zelenu energiju, koji danima ponavljaju da je iz Kolubare išlo samo blato.

To nije tačno, to vređa i same rudare iz „Kolubare“. Ne kopa se ugalj zadnjih pet, šest dana ili tog vikenda, kopa se decenijama. I uvek je ugalj bio crno zlato, i održavao je energetsku stabilnost. I na sastanku sa Aleksandrom Vučićem, predsednikom Srbije, rudari „Kolubare“ su dobili podršku - rekao je Alimpijević.
Alimpijević je naglasio i značaj rada svih službi koje su učestvovale u pripremi i realizaciji transporta rudarskih mašina i zahvalio „Elektromreži Srbije“, „Putevima Srbije“ i „Železnici Srbije“ na saradnji u pripremama ovog velikog posla.
Rotorni bager i dva odlagača na putu do odredišta prelaze infrastrukturni koridor od oko 1,5 kilometara, zatim kroz Polje „D“ oko devet kilometara, a od sadašnje do planirane pozicije za „glodar 4“ na Polju „G“ trasa je oko 2,5 kilometara.

Tagovi

eps

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image