• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sajber krađa desetina miliona dolara?

Hakeri su, navodno, bili povezani sa ruskim sajber kriminalcima, a ukradene su desetine miliona dolara. Navodna žrtva, Sitigrupa, demantuje da se išta slično dogodilo.

Američki Federalni istražni biro (FBI) istražuje napad hakera na Sitigrupu (Citigroup Inc.) koji je doveo do krađe desetina miliona dolara, javio je danas Vol strit džornal (Wall Street Journal).

Sitigrupa je negirala pisanje lista.

List je, citirajući neimenovanog zvaničnika vlade, preneo da su hakeri bili povezani s ruskom sajber kriminalnom grupom. Tom prilikom su napadnuta još dva kompjuterska sistema, od kojih je makar jedan bio povezan s jednom agencijom vlade SAD.

"Nismo imali provalu u sistem i nije bilo gubitaka... Navodi da FBI radi na slučaju u Sitigrupi koja se tiče gubitka desetina miliona dolara, prosto nisu istiniti", rekao je Džo Petro, direktor službe za bezbednost te finansijske institucije.

Vol strit džornal je naveo da je napad na filijalu Sitibanke, koja je deo Sitigrupe, otkriven letos, premda se možda dogodio i pre jedne godine.

Prema pisanju lista, pored FBI-a na istrazi o napadu su radili američka Naconalna bezbednosna agencija, ministarstvo SAD za nacionalnu bezbednost i sama Sitigrupa.

Sajber kriminal je sve veći problem za privredu i federalnu američku vladu, a američki predsednik Barak Obama ocenio je da je to "najozbiljniji ekonomski i nacionalni bezbednosni izazov" s kojim se suočavaju SAD.

Obama bi danas trebalo da objavi imenovanje Hauarda Šmita, bivšeg direktora iBeja (eBay) i Majkrosfta (MIcrosoft) za koordinatora za sajber bezbednost.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image