• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banke prodaju trećinu Merkatora

U isto vreme mediji su objavili da su neki Merkatorovi radnici ovih dana dobili rešenja o polugodišnjem vanrednom godišnjem odmoru, sa savetom da počnu da traže novi posao.

Krajem prošle sedmice osam banaka, vlasnice slovenačkog Merkatora, pozvale su potencijalne investitore da podnesu ponude za kupovinu njihovog udela u tom trgovačkom lancu koji iznosi 36 odsto.

Neobavezujuće ponude prikupljaju se do 8. februara, a obavezujuće se očekuju krajem aprila, piše danas slovenački Dnevnik.

Interesovanje je pokazao i paradržavni fond Kapitalska družba (Kad) koji je navodno zainteresovan za 10 odsto udela.

Banke su uz to zadržale pravo da se u bilo koje vreme mogu povući iz konzorcijuma, čiji rad koordinišu konsultantska kompanija Arkas i Nova Ljubljanska banka (NLB).

Šest banaka - UniKredit, Gorenjska banka, Abanka Vipa, NKBM, Banka Koper i Hipo Alpe Adria (Hypo Alpe-Adria), angažovale su u novembru Arkas za savetnika radi prodaje 21 odsto Merkatora. Konzorcijumu se pridružila i NLB, koja zastupa Banku Celje, s kojom zajedno ima 15 odsto vlasništva kompanije.

U isto vreme mediji su objavili da su neki Merkatorovi radnici ovih dana dobili rešenja o polugodišnjem vanrednom godišnjem odmoru, sa savetom da počnu da traže novi posao.

Merkator je tu vest o odmoru potvrdio, s naglaskom da je reč o 68 radnika koji su upućeni na odmor uz obećanje da će u preduzeću za to vreme pokušati da im nađu drugo radno mesto i da ih preraspodele, ali i uz savet da ipak i sami krenu u potragu za novim zaposlenjem.

U Mekratoru dodaju da je takva reorganizacija njihov odgovor na sve veću uključenost u međunarodno tržište i nužno potrebnu elastičnost poslovanja pa su poslovne funkcije koncerna odvojili od operativnih, navode poslovni sajtovi.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image