• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POBOLJŠAJTE PRODAJU I POSLOVNE REZULTATE: Radite pametnije i efikasnije

Koji god tip poslovanja da je u pitanja, u većini slučajeva prodaja predstavlja ključni ceo poslovanja jer je u pitanju aktivnost koja direktno donosi prihod.

 Saradnja, čestitanje, tim Izvor: Pexels / Kindel Media

Bez obzira na to koliko je neki proizvod dobar, ukoliko je učinak prodajnog tima ispod očekivanja, to se direktno odražava na prihode.

U prošlosti, prodaja je bila ograničena zbog korišćenja tradicionalnih, redundantnih sistema i procesa, koji su loše uticali ne samo na produktivnost, već i na zadovoljstvo kupaca. Prodajni timovi danas koriste moćna softverska rešenja koja im omogućavaju da rade efikasnije i kvalitetnije.

Jedno takvo rešenje je SAP CPQ, softver koji pomaže prodajnom timu da brzo odgovori na kompleksne zahteve kupaca za ponudama proizvoda, tako da ponuda sadrži optimizovane cene i interaktivne predloge. Zahvaljujući automatizaciji različitih procesa poboljšava se produktivnost, istovremeno obezbeđujući inteligentne prodajne funkcije kojima se direktno utiče na rast prodaje.

SAP CPQ predstavlja objedinjeno automatizovano rešenje koje u sebi sadrži sve što je potrebno jednom prodajnom timu: od procesa biranja i konfigurisanja proizvoda, davanja popusta i kalkulacije sa cenama (u odnosu na tržište, kupca...), preko procesa odobrenja, do generisanja ponude i slanja kupcu. Na ovaj način ceo proces je znatno olakšan, jer je sve objedinjeno i nalazi se na jednom mestu, uključujući sve potrebne informacije.

Izvor: Unsplash / Scott Graham

Dosadašnja praksa korišćenja više programa da bi se sklopila odgovarajuća ponuda za kupca (Word, Excel, baze podataka sa informacijama o kupcima i njihovoj kupovnoj moći…) zamenjena je jednim rešenjem, a za sve se koristi e-mail korespodencija.

Primera radi, ukoliko je za nešto potrebno odobrenje menadžera, a on nije u kancelariji, nema potrebe da mu prodavac šalje posebni e-mail sa podacima i informacijama, jer se sve potrebne informacije nalaze u SAP CPQ. Dovoljno je da menadžer otvori e-mail i da odobrenje (čak i bez logovanja u CPQ).

SAP CPQ omogućava i čuvanje i pravljenje kompleksnih formula i kalkulacija cena, bez potrebe za dodatnim programom koji će da vrši proračune (npr. Excel). Ovo je posebno zgodno za firme koje rade sa više različitih tržišta, a podržane su i promene valuta i kursna lista. Na ovaj način se brzo i jednostavno prave iste ponude, samo za različita tržišta, u valuti zemlje u kojoj se nalazi kupac.

Pored toga u samom CPQ možete podesiti različite cene za različite kupce, pa na primer lojalni kupac/partner uvek ima 10% popusta na proizvode, što se automatski računa prilikom svakog odabira, bez potrebe da dodatno razmišljate o tome pri pravljenju svake ponude.

Još jedna velika prednost SAP CPQ rešenja je što ono funkcioniše po SaaS (Software as a service) model pretplate, čime se izbegavaju veliki inicijalni troškovi. Pored toga, SaaS kao cloud rešenje znači da su za pristup potrebni samo browser i aktivna internet konekcija. Korisnički interfejs je boga i moderan, sa intuitivnim funkcionalnostima, a arhitektura rešenja omogućava skalabilnost i integraciju sa drugim aplikacijama ovog tipa.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image