• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stečaj Peveca u Bjelovaru, u Beogradu radi

Direktor prodajnog centra "Pevec" u Beogradu Dragan Malinović izjavio je Tanjugu, povodom vesti o otvaranju stečaja u toj kompaniji u Hrvatskoj, da ne očekuje da će prodajni centar "Peveca" u Srbiji otići u stečaj.

Malinović je najavio da će u ponedeljak, 28. decembra, započeti razgovori sa OTP bankom Srbija, kao najvećim poveriocem, o restruktuiranju tog trgovačkog centra u našoj zemlji, ukazujući da je interes OTP banke da zaštiti svoju investiciju.

Prema njegovoj proceni, "Pevec" u Beogradu će poslovati i dalje, ali će u prvo vreme to biti u manjem obimu, pri čemu postoje planovi da se taj trgovački centar ojača tokom 2010. godine.

Trgovački sud u Bjelovaru doneo je u četvrtak rešenje o otvaranju stečajnog postupka nad firmom "Pevec" d.o.o. Bjelovar, koja objedinjuje šest trgovačkih centara sa 428 zaposlenih, a u blokadi je već više od 60 dana.

Vlasnik Zdravko Pevec nije uspeo da u roku od tri dana prikupi svu potrebnu dokumentaciju, koju je na prvom ročištu o stečajnom postupku od njega zatražio sud, prenosi sajt Business.hr.

Sud je od Peveca tražio da dostavi verodostojnu izjavu ulagača o pristupanju dugu, kao i bankarsku garanciju koja bi bila dokaz da njegov potencijalni austrijski partner raspolaže novcem, odnosno da će sve obveze podmiriti u zakonom predviđenom roku.

Umesto sa traženom dokumentacijom, Pevec se na sudu pojavio s podneskom u kojem se navodi da ima investitora za 76 odsto udela u firmi Pevec d.o.o. Bjelovar, koji može da uložiti 300 miliona evra. Na osnovu toga, Pevec je od suda tražio novo odgađanje od tri sedmice, koje ovog puta nije dobio.

"Stečaj počinje s današnjim danom, a primopredaja će se obaviti u ponedeljak", izjavio je Darko Šket, koji će preuzeti dužnost stečajnog upravnika.

On je najavio da će formirati komisiju koja će da obavi popis svih zaliha i ostale imovine. Među prvim koracima koji slede je i otvaranje novog žiro-računa firme u stečaju i otkazivanje ugovora o radu.

Šket je dodao da stečaj još nije pokrenut nad firmom Pevec d.o.o. Zagreb, s kojom je bjelovarska firma Pevec tesno povezana.

Dug firme Pevec d.o.o. Bjelovar iznosi oko skoro 7,5 milijardi dinara, dok je knjigovodstvena vrednost imovine nešto iznad 5,8 milijardi.

Kako saznaje sajt Busines.hr, bez posla će ostati 428 radnika.

(Tanjug, foto Beta/HINA, nedavni radnički protest zbog neisplaćenih plata ispred Peveca u Zagrebu)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image