• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslodavci šalju vladi 12 zahteva

Skupština Unije poslodavaca Srbije (UPS) usvojila je 12 zahteva koji će uputiti Vladi Srbije, u interesu razvoja privrede i zemlje, saopštila je ta asocijacija.

Od Vlade se zahteva da se uvedu iste cene električne energije, gasa, komunalnih usluga i vode za privredne subjekte i građane po uzoru na Evropsku uniju, kao i da se izradi nacionalni izvozni plan da bi se i privreda i država preusmerile na podršku izvoznim granama.

Poslodavci traže i da se odustane od zastarelog sistema linearnog oporezivanja zarada, uvedu poreski razredi i olakšice za nisko profitabilne privredne grane, ukine carina i PDV na uvoz novih mašina i opreme, reformu PIO fonda, suzbijanje korupcije u javnim nabavkama, kao i smanjenje zaposlenih u javnom sektoru i državnoj upravi.

Na 11. skupštini UPS-a, koja je juče održana u Privrednoj komori Srbije (PKS), za novog predsednika Unije izabran je Nebojša Atanacković, predsednik udruženja privatnih naftnih kompanija "Nafta AD", a dosadašnji predsednik Stevan Avramović razrešen na lični zahtev zbog preopterećenosti obavezama.

Na predlog Upravnog odbora UPS- na mesto predsednika Skupštine izabran je Stevan Avramović, a potpredsednici Skupštine UPS su Ljubiša Jovanović iz "Fijata Srbija" i Slavenko Grgurević iz Ekonomskog instituta u Beogradu.

Potpredsednici UPS-a su Miloš Nenezić (Trajal - Kruševac), Nikola Pavičić (Tarket - Bačka Palanka), Miodrag Nikolić Feman (Feman u Jagodini), Dragan Mijanović (Altamed - Beograd).

Prisutnima se obratio i predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin koji je rekao da "zajednička borba PKS i UPS u narednom periodu mora biti jačanje konkurentnosti privrede i izvoznog sektora, inače privredi Srbije preti da bude potučena od oštre konkurencije iz EU".

Na Skupštini je predstavljen i zajednički program UPS-a i slovenačke konsultantske kuće "Energos" "Menadžeri iz EU obučavaju srpske manadžere".

Tokom programa, vodeći slovenački menadžeri sa 10 do 15 godina radnog iskustva na tržištu EU biće dovedeni u Beograd da obučavaju menadžere u srpskim izvoznim preduzećima da bi se oni osposobili da povećaju plasman proizvoda i usluga domaćih kompanija na tržištu EU.


(Tanjug)


Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image