• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rastosiljajte se kovanica NB Jugoslavije!

Narodna banka Srbije podsetila je da od 1. januara kovani novac u apoenima od jedan, dva i pet dinara sa oznakom Narodne banke Jugoslavije prestaje da bude zakonsko sredstvo plaćanja.

NBS je u martu donela odluku da se od 1. aprila do 31. decembra 2009. godine povuče iz opticaja kovani novac apoena od jedan, dva i pet dinara sa oznakom Narodna banka Jugoslavije na naličju, a koji su izrađeni od 2000. do 2002. godine.

Taj kovani novac od 1. januara 2010. godine prestaje da bude zakonsko sredstvo plaćanja, ali će pravna i fizička lica, koja te apoene nisu uspela do sada da zamene, moći to da učine tokom cele 2010. godine u svim bankama i u filijalama NBS u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i Užicu.

Posle tog roka moći će da ga zamene u filijalama NBS do 31. decembra 2012. godine.

Osnova za takvu odluku je da se iz opticaja povuče kovani novac države koja više ne postoji, po uzoru na seriju novčanica izdanja Narodne banke Jugoslavije apoena od 10, 20, 50, 100, 200, 1.000 i 5.000 dinara, koja je povučena iz opticaja, navedeno je u saopštenju.

Pored toga, povlačenjem iz opticaja navedenih apoena kovanog novca obeležja kovanog novca u opticaju će se ujednačiti i na taj način će se olakšati njegova upotreba svim korisnicima.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image