• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBS intervenisala prodajom 58,5 miliona evra

Radi sprečavanja potencijalnih poremećaja na međubankarskom deviznom tržištu, usled značajnog povećanja dinarske likvidnosti, Narodna banka Srbije je danas organizovala aukciju na kojoj je prodala 58,5 miliona evra.

Poslednjih dana decembra država vrši konverziju u dinare sredstava dobijenih od MMF-a, u vidu posebne finansijske podrške namenjene budžetu, radi isplate budžetskih korisnika prema usvojenom rebalansu.

Da bi predupredila moguće negativne efekte, koje bi značajno povećana količina dinara u prometu mogla da izazove na deviznom tržištu, NBS je svojom intervencijom delovala preventivno i obezbedila nesmetano funkcionisanje deviznog tržišta, navedeno je u saopštenju NBS.

Centralna banka je od početka godine na međubankarskom deviznom tržištu, sa današnjim danom prodala 651,9 miliona evra, a od te sume samo je u januaru intervenisala sa 376,3 miliona evra, dok je u februaru prodala 175,1 milion evra.

Dinar će sutra ojačati prema evru 0,44 odsto i zvanični srednji kurs će biti 95,8888 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Prema zvaničnom srednjem kursu NBS, evro će vredeti oko 43 pare manje nego danas, kada je kurs 96,3166 dinara za evro.

Dinar je ove godine bio najslabiji 7. decembra kada je kurs bio 96,57 dinara za evro, a najjači je bio prvog radnog dana u godini, 5. januara, kada je zvanični srednji kurs bio 89,54 dinara za evro.

Devizni kurs se formira na međubankarskom deviznom tržištu, a primenjuje se od 8.00 narednog radnog dana.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image