• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stabilne cene u 2010. godini (VIDEO)

Ministar trgovine i usluga Srbije Slobodan Milosavljević ocenio je da Srbiju u 2010. godini očekuju još stabilnije cene nego u prethodnoj godini i pad inflacije.

"Nema razloga za poskupljenje nijednog proizvoda ili usluga, osimelektrične energije", rekao je on u intervjuu agenciji Beta i dodao da je planirana inflacija u 2010. oko šest odsto.

Milosavljević je rekao da je činjenica da struja ulazi u cenu mnogih proizvoda i usluga, ali i da Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije (EPS) pravi gubitke zbog cene koja je među najnižima u Evropi.

"Nadam se da ćemo imati samo jedno poskupljenje struje u 2010. od oko 10 odsto i da će to biti jedino negativno na polju cena i troškova života u ovoj godini", rekao je srpski ministar trgovine i usluga.



Milosavljević je rekao da za poljoprivredno prehrambene proizvode nema razloga za poskupljenje, jer je prošlogodišnja sezona bila jako dobra. Verujem da u 2010. godini neće biti ni poskupljenja hrane,
osim sezonskog karaktera, rekao je on.

Milosavljević je istakao da postoje objektivni uslovi za pojeftinjenje gasa od 10 odsto i dodao da occekuje i sniženje cena goriva.

Nepredvidovo je kretanje cena nafte i naftnih derivata, ali, kako je rekao, informacije sa svetskih berzi pokazuju da su cene stabilne i da imaju tendenciju pada.

"Ja pre očekujem sniženje i stabilnost cena goriva, nego poskupljenje", rekao je agenciji Beta ministar trgovine i usluga Srbije Slobodan Milosavljević.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image