• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stižu novac i akcije od NIS

Pošte Srbije saopštile su da u sredu, 6. januara, počinje isplata po 1.700 dinara novčane naknade koje građani ostvaruju iz dosadašnjeg postupka privatizacije, kao i podela po pet akcija NIS, ukupne nominalne vrednosti 2.500 dinara.

Na oko 3,5 miliona tekućih računa kod Poštanske štedionice i na 1,3 miliona računa kod drugih poslovnih banaka, biće uplaćeno po 1.700 dinara, navodi se u saopštenju.

Građani mogu zahtevati da im se na šalterima pošta uruči Potvrda o posedovanju besplatnih akcija NIS, koja je isključivo informativnog karaktera i sa njom se ne može trgovati.

Ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić preporučio je građanima da sačekaju uključenje akcija NIS na berzu, jer će tada moći da ih prodaju po najpovoljnijim uslovima.

Najavljujući početak podele novčane naknade i potvrda o posedovanju pet akcija NIS-a, Dinkić je u razgovoru sa novinarima naglasio da do kraja juna ove godine NIS mora da se transformiše u otvoreno akcionarsko društvo.

Tu obavezu imaju i Telekom Srbija i Aerodrom "Nikola Tesla", čije akcije će, takođe, građanima biti besplatno podeljene u 2010. godini.

Podela besplatnih akcija velikih javnih preduzeća pre njihove privatizacije, kako je objasnio Dinkić, biće omogućena izmenama zakona, a građani će u ovoj godini dobiti i objedinjene akcije Akcionarskog fonda, dok im 2011. godine sleduju i akcije Elektroprivrede Srbije (EPS).

Dinkić je rekao da će u Akcionarskom fondu biti akcije iz Privatizacionog registra i Akcijskog fonda, kao i akcije i udeli drugih javnih i državnih preduzeća koja tek treba da se privatizuju, kao što su Galenika, Jat, komunalna preduzeća.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image