• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MISTERIOZNI BILBORDI U VRANJU OTKRIVAJU NOVOG INVESTITORA? Nemačka kompanija traži radnike - evo koje poslove nude!

 Tamara Sekulović
Autor Tamara Sekulović

Nakon zatvaranja "Geoksa", novi investitor će biti dobrodošao Vranjancima.

 Bilbordi Haix firme u Vranju Izvor: Mondo

Sudeći po bilbordima koji su postavljeni na nekoliko lokacija u Vranju, a na kojima nemačka kompanija "Haix" poziva zainteresovane Vranjance da se prijave za posao u obućarskoj proizvodnji, sve je izglednije da je upravo to misteriozni investitor iz Nemačke koji stiže u Vranje.

Da nakon zatvaranja italijanske fabrike "Geoks" i otpuštanja radnika već februara u Vranje stiže nemački investitor, koji će za godinu dana zaposliti oko 1.000 radnika, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić krajem prošle godine, ne otkrivajući detalje o kojoj kompaniji je reč, niti čime se bavi.

Možda će vas zanimati

Zvaničnih detalja o tome nema, a u Vranju su osvanuli bilbordi na kojima nemačka kompanija "Haix" za proizvodnju obuće za vojsku, policiju, vatrogasce poziva Vranjance da "postanu deo porodice" i pridruže se njihovom proizvodnom timu u Bunuševcu.

Na bilbordu, uz poziv, stoji i adresa za prijavu i naziv firme "Haix oprema d.o.o Bunuševac bb", međutim, nema navedenih poslova za koje bi Vranjanci mogli da se prijave, a prema saznanjima portala "Slobodna reč", za sada su otvorene sve pozicije na krojenju, pripremi i šivenju. Prema podacima dostupnim na zvaničnom sajtu, reč je o kompaniji osnovanoj 1948 godine u bavarskom gradu Majnburgu, koja trenutno ima više od 1.700 radnika. U regionu posluje jedino u Hrvatskoj, u mestu Mala Subotica od 2009. godine, gde radi oko 1.300 radnika.

Na američkom tržištu zastupljeni su od 2003. godine, a HTZ opremu - obuću za vojsku, policiju, vatrogasce i ostale specijalizovane vrste obuće proizvode za Veliku Britaniju, Saudijsku Arabiju, Finsku, Dansku, Holandiju, Kuvajt, Švedsku, SAD, Nemačku. Kako piše na njihovom zvaničnom sajtu, kompanija koristi samo kožu koja je proizvedena u specijalnim uslovima u Nemačkoj.

(Mondo/Južne vesti)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image