• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVO KADA STIŽE 100 EVRA OD DRŽAVE NA VAŠ RAČUN: Danas je poslednji dan prijave, obavezno PROVERITE jednu stvar!

Autor Uroš Matejić

Prema podacima koje su dosad saopštili iz ministarstva finansija, dosad se prijavilo milion građana iz ove kategorije.

 Poslednji dan prijave za 100 evra Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Link za prijavu mladih od 16 do 29 godina za pomoć države u iznosu od 100 evra (11.758,56 dinara u protivvrednosti domaće valute) otvoren je još danas do ponoći. Do sada se za pomoć prijavilo više od milion mladih, objavio je u subotu ministar finansija Siniša Mali na Instagramu.

Pravo na prijave imaju svi oni koji su do 13. januara ove godine napunili 16 godina, a nisu do tog datuma napunili 30 godina. Prijava se vrši elektronski, preko portala Uprave za trezor, a proces prijavljivanja je jednostavan. Prijave na linku idp.trezor.gov.rs.

Samo tri klika

Da bi se prijavili, građanima je potrebna važeća lična karta, a sam proces je vrlo jednostavan. Klikom na sajt Uprave za trezor automatski se otvara stranica za prijavu. U prvom polju, gde piše "podnošenje prijave", neophodno je ukucati jedinstveni matični broj i broj lične karte, a zatim izabrati banku preko koje želite da se uplati novac.

"Broj lične karte, JMBG i iz opadajućeg menija birate banku u koju želite da vam se uplati taj novac. Ako nemate račun u banci birate samo banku, a mi ćemo namenski račun otvoriti u toj banci za vas i nakon toga kada država isplati 100 evra sa ličnom kartom, svojim dokumentom odete i podignete taj novac", rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, novac će biti isplaćen 1, 2. i 3. februara.

"Mi ćemo već od 1. februara krenuti u isplatu 100 evra na račune svih onih koji su se za ovu pomoć prijavili", rekao je Mali. Primaocima novčane socijalne pomoći i licima u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija novčana pomoć se uplaćuje bez podnošenja prijave.

Kako proveriti satatus prijave?

Ako niste sigurni da li vam je prijava za 100 evra prihvaćena, u samo dva koraka mogu da provere da li su uneli dobre podatke i koji je status prijave. Potrebno je da posetite sajt Uprave na trezor gde postoji opcija "Provera statusa prijave". Ovde unosite svoj JMBG i broj lične karte. Odmah ćete dobiti informaciju.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Igor

A šta je sa decom kojima navodno izbacuju da im nisu tačni podaci a sve je tačno uneto

Peric Zora

@Igor Meni se to desilo kada sam se bila prijavila, trebala su dva dana da obrade podaci. Slala sam reklamaciju i sve. Pokusajte sa tim.

special image