• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Most Zemun - Borča do kraja 2013.

Ukupna vrednost projekta 170 miliona evra: "Eksim Banka Kine" obezbediće 85 odsto sredstava, a Ministarstvo za NIP 15 odsto.

Predstavnici Saobraćajnog instituta CIP i Kineske korporacije za puteve i mostove potpisali su danas predugovor o izradi idejnog i glavnog projekta za most preko Dunava, Zemun-Borča, sa pripadajućim saobraćajnicama, koji je vredan 1,9 milion evra.

Ministarka za Nacionalni investicioni plan (NIP) Verica Kalanović rekla je da je to jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata u Beogradu i da će prva faza, koja podrazumeva izradu idejnog projekta, biti završena u narednih dva meseca.

Ona je kazala da će most Zemun - Borča biti dugačak 1,5 kilometara, a pripadajuće saobraćajnice 21 kilometar, kao i da to ministarstvo neće dozvoliti probijanje roka za završetak radova, a to je kraj 2013. godine.

Ministarka je istakla da ukupna vrednost projekta iznosi 170 miliona evra i da "Eksim Banka Kine" treba da obezbedi 85 odsto sredstava, a Ministarstvo za NIP 15 odsto, dok će troškove eksproprijaciju platiti grad Beograd.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da će završetkom tog mosta biti izmešten iz grada veliki deo teretnog i drumskog saobraćaja.

Most Zemun - Borča sa pratećim saobraćajnicama predstavlja regionalnu vezu između Beograda i južnog Banata, čime se Koridor 10 strateški povezuje sa Koridorom četiri i Rumunijom.

Most je deo obilaznice oko Beograda i treba da poveže Zrenjaninski i Pančevački put.

Ovaj predugovor o izradi idejnog projekta za most preko Dunava, u prostorijama CIP-a potpisali su generalni direktor tog preduzeća Milutin Ignjatović i generalni direktor kineske korporacije Jao Hajdong (Yao Haidong).

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image