Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je 7. februara da je na sednici Vlade Republike Srbije doneta Odluka o određivanju cene tehničkog pregleda vozila, kojom je određena najniža i najviša cena redovnog godišnjeg tehničkog pregleda, kao i najviša cena vanrednog i kontrolnog tehničkog pregleda.

Ali kako je "Udruženje potrošača Efektiva" objavilo na društvenoj mreži Twitter, jednog potrošača je umesto 6.000 dinara, tehnički pregled ove nedelje izašao 9.000 dinara.

"Iako je vlada Srbije ograničila cenu tehničkog pregleda za putnička vozila na maksimalno 6.020 dinara, neki tehnički pregledi su se dosetili načina da to ograničenje zaobiđu, pa uz cenu pregleda, naplaćuju i obrazce. Tu je i nekakva usluga 'fiz'", saopštili su iz "Efektive" i urgirali na potrošače da ovakve zloupotrebe prijave tržišnoj inspekciji.

"Dobili smo informaciju, da su se svi tehnički pregledi u Boru, dogovorili da cenu drže na 7.000! Prijavili smo ovo ministarstvu trgovine, a vozače pozivamo na bojkot tehničkih pregleda koji krše ograničenje cene", piše u objavi na Twitteru.

Odluka o određivanju cene tehničkih pregleda je bitan deo seta propisa i time će se sprečiti zloupotrebe u oblasti od izuzetnog značaja za bezbednost saobraćaja na putevima, piše u zvaničnom saopštenju ministarstva, a neki su odlučili da ovaj propis ipak ne ispoštuju.

(MONDO)