• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OPREZ NA TEHNIČKIM PREGLEDIMA: Dobio račun skoro 3.000 dinara VEĆI od propisanog - naplatili mu još TRI stvari!

Autor Jana Desovski

Najniža cena sa PDV-om za putnička vozila za tehnički pregled bi trebalo da bude 3.070 dinara, a najviša 6.020 dinara. Ipak, udruženje potrošača Efektiva objavilo je račun kojim su naplaćene i dodatne tri hiljade.

 Cena tehničkog pregleda za putnička vozila Izvor: MONDO/Marko Tanasković/Twitter/@UBKEFEKTIVA/screenshot

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je 7. februara da je na sednici Vlade Republike Srbije doneta Odluka o određivanju cene tehničkog pregleda vozila, kojom je određena najniža i najviša cena redovnog godišnjeg tehničkog pregleda, kao i najviša cena vanrednog i kontrolnog tehničkog pregleda.

Ali kako je "Udruženje potrošača Efektiva" objavilo na društvenoj mreži Twitter, jednog potrošača je umesto 6.000 dinara, tehnički pregled ove nedelje izašao 9.000 dinara.

"Iako je vlada Srbije ograničila cenu tehničkog pregleda za putnička vozila na maksimalno 6.020 dinara, neki tehnički pregledi su se dosetili načina da to ograničenje zaobiđu, pa uz cenu pregleda, naplaćuju i obrazce. Tu je i nekakva usluga 'fiz'", saopštili su iz "Efektive" i urgirali na potrošače da ovakve zloupotrebe prijave tržišnoj inspekciji.

"Dobili smo informaciju, da su se svi tehnički pregledi u Boru, dogovorili da cenu drže na 7.000! Prijavili smo ovo ministarstvu trgovine, a vozače pozivamo na bojkot tehničkih pregleda koji krše ograničenje cene", piše u objavi na Twitteru.

Odluka o određivanju cene tehničkih pregleda je bitan deo seta propisa i time će se sprečiti zloupotrebe u oblasti od izuzetnog značaja za bezbednost saobraćaja na putevima, piše u zvaničnom saopštenju ministarstva, a neki su odlučili da ovaj propis ipak ne ispoštuju.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

AG

Tehnički radimo jednom godišnje a gorivo trošimo svakog dana...

Sramota

Do pre 3-4 godine tehnički bio besplatan i svejedno se borili za svaku mušteriju, imali proviziju od osiguranja, imaju i dalje proviziju, ne pitaju nikad koje hoćete, već sami izaberu, ali ja insistiram na onom koje ja hoću, jer ja plaćam i imam pravo da izaberem. To da znate i praktikujete, jer su svi bezobrazni, bezobzirni i nevaspitani

RsS

@Sramota Zašto je to bitno, kakva je razlika?

special image