• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠOK CENA JAGODA NA PIJACAMA! ZA ČINIJU 400 DINARA, A KILOGRAM JE PAPREN: Stigle prve voćke, od brojke će vam se zavrteti

Autor Jana Desovski

Za pola kilograma jagoda treba odvojiti 650 dinara!

 Cena jagoda na pijaci Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Već sada se na pijacama širom Srbije mogu naći jagode. Kako je preneo NS uživo sa pijace u Novom Sadu, cena jagoda iznosi paprenih 400 dinara za činiju.

Jagode iz uvoza su se prethodnih dana pojavile i u Beogradu.

Cena jagoda je otišla u nebo s obzirom na to da za pola kilograma treba izdvojiti čak 650 dinara! To bi značilo da kilogram ovog voć može da košta i 1.300 dinara! Činija od 250 grama jagoda iz Španije u jednom lancu supermarketa prošle nedelje na akciji je koštala 250 dinara.

Trgovci obično drže cenu do aprila ili maja kad na tezge stižu prve domaće jagode koje je lako prepoznati. Prvo na šta treba da obratite pažnju je to da se u prodavnicama uglavnom prvo pojavljuju uvozne (bez obzira što ih prodavci nekad prodaju kao domaće!), tako da, kada stignu prve jagode na rafove, odolite želji da ih kupite jer nećete uživati u njihovom ukusu. Domaće jagode na policama će se naći nešto kasnije, a ključna stvar na koju treba da obratite pažnju su boja i miris.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sasa

Da li su te jagode ukusne ako nisu sazrele na suncu.I kad im vreme nije.Ko ce da kupuje takve jagode u ovo vreme.Ja vala ne bi.

Pox

Kakve jagode to puno pesticida, kada stignu mohe tada i jedem jagode. A zasto da dam 650 dinara za jagode za te pare u marketu 1.5 kg urmi mazafi, medjol su skuplhe 2 kutije od po 12= 24 urme.

Durantula Ns

Ekonomski tigar to pojede ocas posla.Daj odmah 5 kila.

special image