• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Darko Bajčetić poslovni čovek 2009.

Priznanje "Poslovni čovek godine" za 2009, koje dodeljuje Klub privrednih novinara, dodeljeno je danas Darku Bajčetiću, predsedniku kompanije "Centroproizvod", Beograd.

Bajčetić, koji je nagrađen u okviru tradicionalnog izbora "Kompanije i ličnosti koje su obeležile godinu", izjavio je na uručenju priznanja da je "Centroproizvod" u prošloj godini, koju je obeležila ekonomska kriza, zaposlio 60 novih ljudi i uspeo da očuva kvalitet proizvoda.

On je najavio da će ta kompanija i u 2010. godini nastaviti da ulaže u proizvodnju, da će očuvati radna mesta i kvalitet proizvoda, za šta će uložiti šest miliona evra.

Ističući da mu je čast i zadovoljstvo što je poneo priznanje, Bajčetić je naglasio da je za to zaslužno svih 700 zaposlenih u "Centroproizvodu", ali i potrošači koji veruju u kvalitet proizvoda te kompanije već 47 godina.

On je ukazao da je važno razvijati svest potrošača o kupovini domaćih proizvoda, navodeći da u tom poslu veliku ulogu ima i država, jer se na taj način mogu sačuvati postojeća i obezbediti nova radna mesta.

Bajčetić je ukazao da je važno i da se privrednici pripreme za konkurenciju, koja će uslediti posle otvaranja evropskog tržišta.

Uručenju nagrada Kluba privrednih novinara, prisusustvovali su premijer Mirko Cvetković, prvi zamenik premijera Ivica Dačić, predsednik Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović, predsednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik, ministri Slobodan Milosavljević i Petar Škundrić i i predsednik Privredne komore Miloš Bugarin.

Bajčetiću je nagradu uručio premijer Cvetković, a uz plaketu mu je dodelio i majicu na kojoj piše "Pokažimo svima šta Srbija ima".

Nagrada za privredni potez godine uručena je generalnom direktoru "Srbija gasa" Dušanu Bajatoviću, a Zlatna plaketa za korporativnu i društvenu odgovornost dodeljena je kompaniji "Metalac" iz Gornjeg Milanovaca.

Za banku godine proglašena je "Eurobanka EFG", dok je priznanje za menadžera godine otišlo je u ruke Vladana Batanovića iz Instituta Mihajlo Pupin, Radovana Mijailovića iz somborske fabrike akomulatora, Veselinu Sjekloći iz OMNI grupe i Milanu Skoku iz kompanije "Triglav-Kopaonik".

Titulu biznis dame godine ponela je Jelena Jurić iz kompanija "Jaffa" iz Crvenke, a za mladog menadžera godine proglašen je Srđan Lazović iz "Britiš-ameriken tobakoa".

Plaketa za promociju u zemlji i svetu pripala je Planinci iz Kuršumlije i Prolom Banji za projekat Đavolja varoš.

Dodeljene su i dve počasne zlatne plakete, i to Miloradu Dodiku za ekonomske rezultate vlade Republike Srpske i Nađi Higl i njenoj porodici za sportska dostignuća.

(Tanjug)



Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image