• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NEMA NESTAŠICE GORIVA U SRBIJI: Oglasili se iz Vlade i demantovali informacije sa društvenih mreža

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

"Svega ima dovoljno, neko namerno širi paniku", poručeno je iz Vlade.

 Benzin i pumpe u Srbiji Izvor: MONDO/Danilo Jauković

U četvrtak su se na društvenim mrežama pojavile informacije vezane za benzin, naftne derivate i situaciju na pumpama, gde je sipanje goriva navodno ograničeno. Iz Vlade Srbije za "Kurir" je kratko rečeno da Srbija nema problem sa snabdevanjem i da su u pitanju lažne informacije.

"Svega ima u dovoljnim količinama, neko namerno širi paniku. Srbija apsolutno nema nikakvog problema sa snabdevanjem naftnim derivatima", rečeno je u Vladi.

I Naftna industrija Srbije saopštila je da je snabdevenost lanca benzinskih stanica redovna i da Rafinerija nafte Pančevo radi u normalnom režimu rada i na tržište isporučuje sve neophodne naftne derivate bez ikakvog zastoja.

"Na benzinskim stanicama NIS-a, koje čine najveću maloprodajnu mrežu u Republici Srbiji, ne postoje ograničenja kada je reč o kupovini goriva. Štaviše, NIS je obezbedio dovoljne zalihe naftnih derivata kako bi domaće tržište bilo redovno snabdeveno čak i u uslovima povećane potražnje", navodi NIS i podseća da je u Rafineriji nafte Pančevo u 2021. godini ostvaren rekordan obim prerade sirove nafte i poluproizvoda od 3,9 miliona tona i da je NIS spreman da odgovori na potrebe tržišta.

"I u narednom periodu fokus NIS-a biće na redovnim isporukama svih vrsta goriva i na stabilnosti tržišta u Republici Srbiji", poručuju iz kompanije.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bg011

Mislim da smo jedini narod koji se informise preko drustvenih mreza. Mi jednostavno uzivamo da sirimo paniku.

Pera

Ko to širi paniku? Pa sipanje goriva je javno ograničeno na pumpama Knez Petrola i na većini privatnih pumpi. Nek država reaguje i to spreči a ne da zabija glavu u pesak i pravi se da je sve u redu. E nije u redu to može da proveri svako. Dokle bre da nam isprate mozgove.

Stari Vujadin

Isto kao sa TENT-om?

special image