• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izgradnja jeftnih stanova počinje u martu

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić je izjavio da će izgradnja 10.000 jeftinih stanova u Srbiji početi u martu, a za tu namenu iz budžeta je izdvojeno dve milijarde dinara.

Mrkonjić je rekao da će se jeftini stanovi gaditi, između ostalog, i na zemljištu koje pripada Vojsci Srbije.

On je naveo da je od više hiljada stanova započetih posle NATO bombardovanja 1999. godine, u okviru realizacije državnog programa za izgradnju jeftinih stambenih jedinica, završeno preko 2.000 u Nišu, Novom Sadu, Valjevu, Vranju i nekim drugim gradovima.

Ministar je rekao da će ti stanovi uskoro dobiti vlasnike i da su u toku pregovori sa zainteresovanim stranama, među kojima su i vojska i policija.

Vlada Srbije je 21. januara usvojila Uredbu o finasiranju izgradnje 10.000 jeftinih stanova u 2010. godini, koja bi trebalo najpre da počne u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, a u ostalim gradovima u Srbiji će zavisiti od interesovanja.

Uredbom su utvrđene maksimalne cene kvadrata po zonama - u Beogradu će kvadrat u drugoj zoni koštati 1.595 evra, u trećoj zoni 1.290 evra i četvrtoj 945 evra.

U ostalim zonama cena kvadrata u glavnom gradu biće 895 evra, s tim što se neće graditi u prvoj i ekstra zoni.

U Novom Sadu cena kvadrata u prvoj zoni biće 1.100 evra, drugoj 895 evra, u Nišu i Kragujevcu prva zona će koštati 900 evra, druga 695 evra, a za stanove izgrađene u objektima na teritoriji ostalih gradova i opština u Srbiji cena kvadrata će biti 695 evra.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image