• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

STIŽE JOŠ 100 EVRA ZA MLADE U SRBIJI! Poznati su svi detalji, a evo kada novac leže na račun!

Autor Uroš Matejić

Mladi od 16 do 29 godina početkom juna dobiti po još 100 evra od države Srbije.

 U junu mladi dobijaju još 100 evra Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Ministar finansija Siniša Mali najavio je večeras da će mladi od 16 do 29 godina početkom juna dobiti po još 100 evra od države Srbije. 

"Uprkos svemu, naši mladi od 16 godina će 1. 2. i 3. juna dobiti dodatnih 100 evra. To nema veze sa izborima. Obećanje koje dajemo - ispunjavamo", rekao je Mali u emisiji Hit tvit na TV Pink. On je podsetio da je prvih sto evra dobilo milion i sto hiljada mladih uzrasta od 16 do 29. godina. 

Možda će vas zanimati

"Imamo svega dovoljno. Imali smo pritisak tih 10 dana kada je krenula kriza u Ukrajini, ali samo da razumeju građani koliko se svet promenio. Cena hrane je otišla u nebo, imate i dalje kovid, imate i dalje visoku inflaciju koja vlada najviše u Ameriki. Nikada veću krizu u svetu niste imali, evo već dve godine. I pogledajte jednu malu Srbiju. U ostalim zemljama nema ulja, nema brašna, nema hleba. U Austriji prodaju hleb u konzervama, u Italiji 8 evra je hleb, to je 1000 dinara. I pogledaje situaciju u jednoj maloj Srbiji, mi opet kao država, preuzimamo najveći teret ove krize, pokazujemo odgovornost, u našoj zemlji zamrzli smo cene osnovnih životnih namirnica. Apsolutno imamo svega, građani ne moraju da brinu", kazao je Mali.

Postupak prijave

Ukoliko ste već bili prijavljeni za prethodnu pomoć od 100 evra koju je država isplaćivala mladima, nova prijava neće biti potrebna. Izuzetak su oni koji su u međuvremenu napunili 16 godina ili dobili državljanstvo. Prijava se vrši elektronski, preko portala Uprave za trezor, a ceo proces je jednostavan.

"U prijavi će biti potrebno navesti broj lične karte, JMBG i izbor računa u banci u kojoj želite da primite 100 evra. Ukoliko to lice nema račun u banci, bira samo naziv banke, a mi ćemo u njegovo ime otvoriti račun u toj banci, i on će sa svojim ličnim dokumentom biti u mogućnosti da taj novac podigne", rekao je ministar finansija Siniša Mali.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić takođe je jutros najavio da će početkom juna mladim ljudima biti isplaćeno još 100 evra. Vučić je na TV Prva rekao da će prijavljivanje za tu državnu meru početi 15. maja i naveo je da je to način da se pomogne porodicama.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dno

Tako je, mladima po 100 eur da mogu da sede nekoliko dana u kafiću po ceo dan. Ovo nema nigde!!!

Draža M.

U Austriji prodaju hleb u konzervama? 😂😂😂

Aleksa

obećanja koja dajete, ispunjavate?... kaži lepo: samo neka obećanja, ne baš sva... a to što nam daješ naše, i naše dece i unuka, a piše se da si nam ti dao, neka hvala... to samo vama pravi neki plus i popravlja rejting, nama nikakvo dobro ne čini..

special image