• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

STIGAO BRZ ODGOVOR IZ KREMLJA! Nemačka planirala EKSPROPRIJACIJU GASPROMA, ruski gigant povukao drastičan potez!

Autor Ivana Lazić

Ruski energetski gigant okončao učešće u kompaniji Gasprom Nemačka.

 Gasprom izašao iz vlasništva kompanije Gasprom Nemačka Izvor: Profimedia

Nakon što je nemački poslovni dnevnik Handelsblat objavio da nemačko Ministarstvo ekonomije razmatra eksproprijaciju jedinica Gasproma i Rosnjefta u toj zemlji zbog zabrinutosti za sigurnost snabdevanja energijom, Kremlj je na to danas odgovorio da bi svaki takav potez predstavljao kršenje međunarodnog prava. 

Ruski energetski gigant Gasprom izašao je iz vlasništva kompanije Gasprom Nemačka, prenose ruski i zapadni mediji.

Možda će vas zanimati

U saopštenju ruskog gasnog holdinga se navodi da je okončao učešće u kompaniji Gasprom Nemačka i svim njenim jedinicama, uključujući Gasprom Marketing & Trejding, ne iznoseći podrobnije detalje i objašnjenja, izveštava Rojters.

Rojters napominje da Gaspromovo saopštenje stiže u trenutku napetih odnosa između dve zemlje zbog insistiranja Moskve na prelazak plaćanja ruskog gasa u rubljama sa evra i dodaje da nije jasno kako će ovaj potez uticati na snabdevanje Nemačke gasom iz Rusije, iz koje uvozi oko 40 odsto svojih potreba.

Kompanija Gasprom Nemačka ima sedište u Berlinu i njen osnivač i jedini akcionar je Gasprom Eksport, podružnica iz čijeg je vlasništva ruski gasni div izašao 31. marta, preneo je Tas s. Nemački Gasprom takođe ima ogranke u Švajcarskoj i Češkoj.

(MONDO)

Pročitajte i ovo:

Komentari 27

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

ppp

Nije tačno da Nemačka svoje potrebe za gasom namiruje 40% iz Rusije. Tačna brojka je 55% a Evropa sa 40% snabdeva se iz Rusije.

Dragana

Koliko smo mi pametan narod! Svako od nas sve zna o Americi, Rusiji, Kini i celokupnom svetskom situacijom. Sve znamo o politici, ekonomiji, kulturi, načinu života i svemu ostalom o svakoj zemlji i svakom narodu. Svaka nam čast!

Propast u najavi.

Cini mi se da ce u najskorijoj buducnosti gotovina u evrima da vredi suvo zlato. Zato sto ce verovatno stednja Evropljana (pa i nas) biti sigurno samo delimicno raspoloziva. Dok ce ostatak formalno da stoji na racunima dok ih inflacija ne bude desetkovala. Ovo sto ce se desavati u EU u narednih nekoliko meseci ce biti pravljenje Drezdena iz 1946 harikiri metodama EU birokratije.

special image