• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MMF: Dobar predlog reforme penzionog sistema

Delegacija MMF-a odala je puno priznanje na predloženim merama Vlade Srbije za reformu penzionog sistema, saopšteno je iz kabineta potpredsednika vlade Jovana Krkobabića.

Kako se ističe u saopštenju, izdatom nakon sastanka Krkobabića sa delegacijom MMF-a, ti razgovori su bili uspešni, protekli su u konstruktivnoj atmosferi i biće nastavljeni i narednih dana.

Delegaciji MMF-a, koju predvodi Albert Jeger, na sastanku je iznet predlog izmena i dopuna sistema penzijsko-invalidskog osiguranja Srbije, navodi se u saopštenju i dodaje da je potpredsednik Vlade predstavio ključne promene u tom sistemu osiguranja.

Delegacija MMF-a je, kako se napominje, odala posebna priznanja za kompetentno i stručno obavljen posao na racionalizaciji, kao i za uspešno objedinjavanje do sada postojeća četiri fonda u jedinstven penzioni sistem.

"Napori koji su uloženi na reformi sistema obezbeđuju prethodno dogovorene ciljeve. Predstavnici MMF smatraju da su predložene izmene sistema kompatibilne evropskim standardima i da obezbeđuju dugoročno održiv penzioni sistem koji neće ugrožavati ekonomsku stabilnost zemlje", navodi se u saopštenju. U narednim razgovorima sa predstavnicima MMF razmatraće se pojedina tehnička pitanjima.

Ovom razgovoru prethodilo je više sastanaka s predstavnicima Svetske banke koji su, precizira se u saopštenju, detaljno upoznati s predloženim reformskim merama, koje su visoko ocenili.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image