• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ROBIN HUD NAŠEG VREMENA - NAJPOZNATIJI 30-GODIŠNJI MILIJARDER! Nije imao s*ks, skupljao samo novac, SPASIĆE LJUDSKI ROD!

Autor Uroš Matejić

Mladi milijarder težak je više od 20 milijardi dolara.

 Najpoznatiji milijarder Sem Bankman Frid Izvor: Profimedia

Njujorški ekonomski klub ugostio je razne kraljeve, premijere i predsednike, kao i šefa Amazona Džefa Bezosa i Džejmija Dajmona iz JPMorgan Chase-a. Komentari bankara u toj 115 godina staroj organizaciji uveliko su uticali na tržište. Ali Sem Bankman-Frid, 30-godišnji kripto-milijarder, verovatno je prva osoba koja je tamo govorila istovremeno igrajući video igricu, piše Blumberg.

Gostujući jednog jutra u februaru, Bankman-Frid je izgledao uobičajno neuredno, zavaljen u svoju igračku stolicu u plavom šortsu i sivoj majici dok je reklamirao svoju berzu kriptovaluta, FTKS. On se toj organizaciji obratio preko Zoom-a iz svoje kancelarije na Bahamima.

Možda će vas zanimati

Dok je odgovarao na pitanja o tome kako bi Amerika trebala da reguliše njenu industriju, on započinje igru "Storibuk Bravl", bira da igra kao "Peter Pants" i priprema se za bitku sa nekim ko se zove "Funki Kenguro", dok ga ostali učesnici foruma zaprepašćeno gledaju.

Težak je više od 20 milijardi dolara

Bankman-Frid je sada jedan od najbogatijih ljudi na svetu, sa bogatstvom procenjenim na više od 20 milijardi dolara, prema Blumbergovom indeksu milijardera, nakon što su investitori nedavno uložili 40 milijardi dolara u FTKS.

Pre pet godina, Bankman-Frid je radio za dobrotvornu organizaciju koja je promovisala tada zadivljujuću ideju "efikasnog altruizma" koristeći naučno rezonovanje - kako pomoći što većem broju ljudi.

Uprkos svom ogromnom bogatstvu, Bankman-Fried kaže da je njegova osnovna filozofija ostala ista. Zadržaće dovoljno novca za udoban život: jedan procenat svoje zarade ili minimum 100.000 dolara godišnje. Pored toga, on i dalje planira da donira sve - do poslednjeg dolara ili bitkoina. On je neka vrsta Robin Huda koji osvaja bogate u sopstvenoj igri da bi osvojio novac za gubitnike kapitalizma. Ali do sada je donirao manje u dobrotvorne svrhe nego što je potrošio na pravo na ime za Miami Heat Stadium (koji košta 135 miliona dolara za 19 godina) i emitovanje reklame tokom Superboula.

Bankman-Frid trenutno boravi u Nasauu, glavnom gradu Bahama. FTKS planira da izgradi kamp za 1.000 zaposlenih sa pogledom na okean. 

Ima ga svuda

Prema njegovim kolegama, Bankman-Fried je čudan oblik kapitalističkog monaha. Jedan kolega kaže da je u početku toliko radio da se retko tuširao. Drugi kaže da je odustao od romantičnih veza jer nema vremena. Čini se da čak i na spavanje gleda kao na nepotreban luksuz. "Svaki minut koji provedete spavajući košta vas X hiljada dolara, što znači da ćete spasiti mnogo manje života", kaže Met Nas, Bankman-Friedov kolega i prijatelj iz detinjstva.

Bankman-Frid je dva puta svedočio pred Kongresom SAD od decembra. Gledao je Superboul sa sedišta pored terena, ispred NBA Stefa Karija - jednog od investitora FTKS-a. Kasnije je ručao sa košarkaškom legendom Šakilom O'Nilom i slavio sa šefom Goldman Saksa. Pevačica Sia ga je pozvala na večeru u vili na Beverli Hilsu sa Bezosom i glumcem Leonardom Dikaprijom, gde je Kejt Hadson pevala američku himnu, a zatim sa Kejti Peri razgovarao o kriptovalutama. Sledećeg dana je sa svojih 154 miliona pratilaca na Instagramu, u besplatnom oglasu, podelila da "prestaje da se bavi muzikom i postaje pripravnica za @ftk_official'.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Александар

Све што постоји у свету мора имати свој пандан овде и сада. Понуђено као почашћено?

special image