• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAKON TVITERA, MASK ŽELI DA KUPI SRPSKU KOMPANIJU! Bacio oko na poznatog proizvođača vode - jedan sastojak je ključan!

Autori Marko Čavić Autori Tamara Sekulović

Oglasili se i zvaničnici kompanije iz Novog Sada.

 Ilon Mask i Tesla žele da kupe Minakvu Izvor: YouTube/The things celebrity

Kompanija Tesla Motors, čiji je vlasnik milijarder Ilon Mask, obratila se novosadskom proizvođaču mineralne vode, kompaniji Minakva, sa zahtevom za saradnju koja bi podrazumevala akviziciju ili otkup većeg dela proizvodnje.

Minakva je proizvođač mineralne vode bogate jodom koji je u fokusu interesovanja ove poznate kompanije.

Vest je potvrdila i direktora kompanije Minakva Sanja Bjelica: "Istina je da nam se Tesla obratila i pokazala zainteresovanost, ali je kontaktirala i nekoliko drugih proizvođača u Evropi koji imaju vodu sa prirodnim jodom. Upravo pripremamo uzorke i analize koje šaljemo u Kaliforniju. Nismo zainteresovani za prodaju, ali ponudićemo neke količine. Znaćemo više detalja za nekoliko nedelja", poručuje Bjelica.

Jod je strateški proizvod i sem što koristi organizmu, štiti ga od radioaktivnosti. U retkim mineralnim vodama, kao u Minakvi, nalazi se u prirodnom organskim obliku, što je još vrednije na tržištu nego jod u tabletama. Jod je važan i za dezinfekciju vode za dugoročne svemirske misije.

(Mondo/021.rs)

Pročitajte i ovo

Komentari 35

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Prle

Tako je! Prodajmo i vodu i vazduh! Sveeee!!!

Ovan

Pogledajmo Afrika zemlje, pored sopstvene vode naroda koji tamo zivi, to pokupovali stranci pomocu korupt reżima i sada placaju baslosnovno vodu. Vodu koja mora biti imperativ to jest svako ima pravo na vodu i tu ni jedan zakon niti bilo sta ne moze da opovrgne to, i da voda u nekoj zemlji pripada iskljucivo narodu ne vlasti drzavi već narodu te zemlje i tu je prica završena. Ali kada se vodeni resursi rasprodaju, onda igraci pocinju da zaradjuju. Jer oni kada bi mogli a kako je svet ludo postavljen ni to ne bi ćudilo sutra da se desi, oni bi i na sve prisutni vazduh stavili tapiju i na njega i prodavali ljudima. Jer to su ti neoliberal kapitalisti, koji imaju uverenje da sve ne pripada svima. Vec bez obzira sto je to postojalo na zemlji milionima godina i pre coveka. Sada treba da se sve privatizuje zarad profita i prodaje ljudima, i ako na to imaju besplatno apsolutna neoboriva prirodno i Bogom dana prava. Ali ne oni neoliberal kapitalisti veruju da sve ima svoju cenu i da se moze staviti pod lični patent, sto je apsurd i neprihvatljivo. Mada oni tako guraju jer su u kvazi mutnim vezama sa politikom koja donosi zakone u njihovu korist. Nije dzabe rečeno odavno, da ratovi u budućnosti vodice se oko vode. A mi smo jedna od retkih zemalja u Evropi prebogati sa vodenim resursima, i sada mnogi svetski igraci kapitalisti bacili oko na to s obzirom na slabu politiku koja se ne moze izboriti sa takvim divovima planetarne moci plus i korupciji oni ce lako staviti to pod svoju šapu. Imate zemlje tipa evo sada Ukraina veca od EU ali nikakva mahom kvalitet pijaca voda.

Oh

Tako se to radi, ko kontrolise vodu kontrolise zivot. Voda ce u buducnosti kao sto je govorio jedan od najmocnih ljudi ikada covek koji je prvi zabio cevi u Saudi Arabiji da izvlači naftu Dzon Pol Geti_ Voda će imati veću vrednost u budućnosti koja dolazi veću od nafte zlata i dijamanata zajedno. Bez vode nema ničega.

special image