• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OBJAVLJENE NOVE CENE GORIVA U SRBIJI: Evo koliko ćemo plaćati evrodizel i benzin!

Autor Uroš Matejić

Objavljene su nove cene goriva na pumpama koje je propisala država, i koje važe od 15 sati u petak 29.04.2022 godine.

 Nove cene goriva 29 april 2022 Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Maksimalna cena evrodizela u narednih nedelju dana na pumpama će biti 206,20 dinara, a benzina evro premijum BMB 184 dinara, objavljeno je na sajtu Minstarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. Do danas je evro dizel maksimalno koštao 196,30 dinara, a benzin 174,10 dinara, dok je cena evrodizela za poljoprivrednike "zamrznuta" na 197 dinara. Cene svih ostalih goriva nisu ograničene, kao ni auto-gasa (TNG).

Podsetimo, Vlada Srbije je na jučerašnjoj sednici usvojila izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cene derivata nafte koja danas stupa na snagu, a kojom je zadržana ista metodologija obračuna maloprodajne cene derivata nafte, s tim što je trgovačka marža u odnosu na prethodnu Uredbu povećana za dinar, sa šest na sedam dinara po litru.

Podsetimo, Vlada Srbije je 7. aprila produžila Uredbu o ograničenju cena derivata nafte, koja će važiti do kraja ovog meseca. Reč je o izmenama i dopunama Uredbe o ograničenju visine cena naftnih derivata, čija je primena bila predviđena od 11. marta do 11. aprila. Ministarstvo trgovine je navelo da je nova uredba doneta u cilju sprečavanja većih poremećaja na tržištu. Takođe, uz nedeljno usklađivanje cene, Vlada Srbije je od 10. marta privremeno smanjila i akcizu na goriva za maksimalnih 20 odsto, koliko dozvoljava zakon.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 36

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Živko

Na svetskoj berzi nafta tipa Brent varira između 102 i 108 $ za barel i to već više od mesec dana(možete proveriti na sajtu berze) u jednom momentu bila je i ispod 100 $. Interesujeme po kojim kriterijumima ovi naši dižu cenu za 7 din!? Voleo bi da čujem racionalno objašnjenje.Ova cena nas gura u ogromnu inflaciju jer preko 200 din dizel učestvuje u ceni skoro za svaki proizvod a za hranu najviše.Kada uskoro poskupi gas i struja biće to inflacija i preko 15% ako ne i 20%. Potrošačka korpa je najbolji pokazatelj stanja u svakoj ekonomiji.Džaba prosečna plata i 2.000 € kada ćemo za puko preživljavanje i komunalije dati sve.

Sale

@Živko A gde je to u Srbiji prosecna plata 2000e?

Serbia forever

U celom svetu pada cena sirove nafte, a u Srbiji poskupljuje dizel za 10 dinara i pored već visoke cene!?

special image