• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počeo sajam zapošljavanja u Beogradu

Dvodnevni sajam zapošljavanja "Top džob" na kojem učestvuje više od 45 kompanija koje će ponuditi više od 1.000 radnih mesta otvoren je danas u Ekspo centru na Novom Beogradu.

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić izjavio je otvarajući sajam, da je posebno značajno što je posvećen licima sa invaliditetom.

"Oni mogu biti ravnopravni i korisni članovi zajednice i nije im potrebna samilost i saosećanje, već država treba da stvori uslove za njihovo zapošljavanje , kako bi sami obezbedili egzistenciju, a to će dovesti i do njihove socijalne integracije", kazao je Ljajić.

On je kazao da prema procenama u Srbiji ima 800.000 lica sa invaliditetom, od čega je svega 13 odsto zaposleno.

Ljajić je kazao i da je na sajmu video mnogo mladih ljudi koji su završili prestižne fakultete u inostranstvu i koji žele da se vrate u Srbiju i da država treba da im pomogne da nađu posao.

Predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin je kazao da je zabrinjavajuće što u Srbiji ima najviše nezaposlenih lica između
15 i 29 godina.

"Mora se više raditi na zapošljvanju ovih lica, koja su u dobu kada mogu da najviše daju za razvoj privrede", kazao je on.

On je kazao da je sajam znčajan jer svi koji traže posao, treba da aktivno učestvuju u traženju posla, jer im sam od sebe neće doći.

Primena Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom koji uvodi kvotni sistem za poslodavce počinje da se primenjuje 1. maja.

U decembru je u Srbiji stopa nezaposlenosti bila 16,6 odsto.

(Beta)


Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image