• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBIJANJE RUSKE NAFTE JE EKONOMSKO SAMOUBISTVO! Putin poslao poruku Evropi - jasno stavio do znanja ko stoji iza SVEGA

Autor Uroš Matejić

Ruski predsednik je istakao da Evropa dugoročno postaje region sa visokim cenama energenata.

 Evropska unija vrši ekonomsko samoubistvo Izvor: YouTube/printscreen/NBC News

Evropska unija, odbijajući ruske energente, vrši ekonomsko "samoubistvo", rekao je danas Vladimir Putin na sastanku o situaciji u naftnom sektoru.

"Danas vidimo da iz apsolutno političkih razloga, zbog sopstvenih ambicija i pod pritiskom američkog gospodara, evropske zemlje uvode sve više novih sankcija tržištima nafte i gasa. Očigledno, uz ruske energente resursa, ostali regioni sveta iz Evrope će izgubiti priliku da povećaju privrednu aktivnost. Ovakvo ekonomsko samoubistvo je, naravno, unutrašnja stvar evropskih zemalja", rekao je Putin, prenosi RIA.

Možda će vas zanimati

Ruski predsednik je istakao da Evropa dugoročno postaje region sa visokim cenama energenata. 

"Zauzvrat, Rusija treba da deluje pragmatično i da polazi od sopstvenih interesa. Zapadne zemlje uvele su nekoliko paketa sankcija Rusiji nakon početka vojne specijalne operacije demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine. U Evropi razmatraju mogućnost potpunog napuštanja ruske nafte i gasa, šesta runda sankcija predviđa naftni embargo, ali neke zemlje, posebno Mađarska, blokiraju njegovo usvajanje", rekao je Putin.

Takođe, ruski predsednik Vladimir Putin je na sastanku predložio da se razgovara o dodatnim merama za podršku privredi.

"Želeo bih danas da razgovaramo o planu dodatnih mera koje će nam omogućiti da zaštitimo nacionalne interese, ojačamo naš ekonomski suverenitet, uključujući i energetski i energetski kompleks", rekao je on.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 32

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ispran Mozak

Polako , još Amerikanci nisu reagovali , a ni Evropljani . Za očekivati je da se čuje i glas naroda pomenutih teritorija . Biće zanimljiva dešavanja na jesen kad zagudi zima . Očekujem Rusku 1917 zimu u Evropi i Americi kada će narod , radnička klasa i najsiromašniji imati šta da kažu svom državnom vrhu . Živi bili pa videli !

Brundo

Koga je briga za americke pudlice.Neka kupuju ameicki gas i naftu po 5-8 puta vecoj ceni.Mogu da kupe i norveski gas ali po ceni od 3.500 evra za 1.000 m3.

Vozdra

Kakva nafta,kakvi bakraci samo da vam vidimo ledja. Krece izgradnja zida prema Rusiji kao SAD prema Meksiku,ali nepropustljiv osim za porodicne posete,diplomatija na nivou Otpravnika poslova....

special image