• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na tender Jata za ketering javile se dve firme

Na tender Jat ervejza za snabdevanje te aviokompanije obrocima u periodu od godinu dana ponude su podneli preduzeća Jat ketering i Aerodrom ketering, objavljeno je na otvaranju ponuda.

Kako je rečeno, državna kompanija Jat ketering je ponudila ukupnu cenu te usluge od 163,8 miliona dinara, a privatna firma Aerodrom ketering nije podnela zbirnu cenu, već listu pojedinačnih cena obroka.

Rok za izbor najboljeg ponuđača na tenderu za snabdevanje na svim letovima Jata na Aerodromu "Nikola Tesla" je 30 dana, ali će se, kako je istakao predsednik Tenderske komisije Željko Krstić, potruditi da taj posao bude obavljen i pre roka.

Istaknuto je da će na izbor pobednika uticati cena ponude - sa 92 procenta, da će izgled obroka uticati sa šest odsto, a dva odsto će nositi referentna lista o dosadašnjim uslugama.

Predstavnici Jat keteringa su kao primedbu na dokumentaciju drugog ponuđača naveli da Aerodrom ketering nije dostavio zbirnu cenu obroka, koja predstavlja zbir pojedinačnih referentnih cena, a koja je prema njihovom tumačenju, trebalo da se nađe na obrascu strukture cena.

Iz Jat keteringa su tražili da se u zapisnik, nakon otvaranja ponuda, ubeleži i njihova primedba da Aerodrom ketering nije dostavio mišljenje revizora o poslovanju za 2009. godinu.

Predstavnici preduzeća Aerodrom ketering tražili su da se kao njihova primedba u zapisnik unese i to da Jat ketering nije dostavio bilans stanja za tri, već samo za dve godine - 2007. i 2008. godinu, ali ne i za 2009.

Primedba Aerodrom keteringa se odnosila i na to što Jat ketering nije dostavio potvrdu o posedovanju "hasap" (hačp) sertifikata, već samo izjavu odgovornog lica da se posluje po tom standardu i da će zvanično biti potvrđen u toku ove godine.

Komisija je danas nakon otvaranja ponuda ocenjivala i estetske karakteristike obroka, koji su na prezentaciji imali šifre i bili bez oznaka ponuđača.

Saradnja Jat ervejza i Jat keteringa prekinuta je zbog duga državne aviokompanije za isporučene obroke. Jat ketering je 14. januara obustavio isporuku obroka Jat ervejzu, zbog duga te aviokompanije od 41 miliona dinara.

Jat ketering je iz Jat ervejza izdvojen 2005. godine, a oba preduzeća su u vlasništvu Vlade Srbije.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image