• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ulaganja od 8 miliona evra u firmu Kopaonik

Ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić najavio je danas da će u opremu drvnog kombinata Kopaonik do jeseni biti uloženo osam miliona evra.

Dinkić i predsednik kompanije Simpo Dragan Tomić obišli su danas drvni kombinat Kopaonik u Kuršumliji, gde su u proteklih mesec dana obnovljena tri pogona i najavljeno je pokretenje proizvodnje i u drugim pogonima ove fabrike.

Dinkić,je najpre razgovarao sa rukovodstvom ove fabrike a zatim je obišao pogone pilane, parketare i masiva gde se na posao vratilo 120 radnika.

"Naš cilj je da pokažemo da želimo da napravimo najmoderniju fabriku za proizvodnju proizvoda od drveta i da se sve to izvozi na inostrano tržište i da radnici imaju redovne plate", kazao je Dinkić.

On je kazao da će do jeseni biti zaposleno 450 radnika i otvaranje pogona za proizvodnju lesonita i šperploče.

"Ovo je napor koji činimo da bismo radnicima obezbedili posao u Kuršumliji i obezbedili da deca ne moraju da razmišljaju da je napuste", rekao je Dinkić i dodao da su u ova tri pogona danas primili prve plate.



Dinkić je najavio da će do kraja marta iz Fonda za razvoj stići prvi krediti namenjeni nerazvijenim područjima, u koje spada i Kuršumlija.

On je naglasio da će krediti biti namenjeni za razvoj proizvodnje, zapošljavanje i razvoj banjskog turizma.

Tomić je kazao da će projekat koji je primenjen na Kopaoniku biti primenjen i na druga preduzeća u Srbiji, čiji su radnici zbog neuspešne privatizacije ostali bez posla.

Radnici Kopaonika su dve sedmice u januaru držali u blokadi magistralni put Niš-Priština zahtevajući da se pokrene proizvodnja u fabrici koja je bila neuspešno privatizovana.

Nakon toga, Ministarstvo ekonomije pronašlo je strateškog partnera - kompaniju Simpo iz Vranja koja je preuzela obavezu da pokrene proizvodnju u drvnom kombinatu.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image